2013-10-01, 19:23
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXII
Cytat:
Napisane przez mysz899
Czy ten olender nadaje się dla wegetarian?
|
A o co konkretnie pytasz? Czy chodzi o to, że do wytworzenie była użyta podpuszczka cielęca? Niestety, na opakowaniu nie jest określony rodzaj. Podejrzewam, że raczej mikrobiologiczna, bo tańsza, ale trudno domniemywać 
Cytat:
Napisane przez Rotkohl
no właśnie zalezy o którą chodzi bo czekolada o nazwie stricte krówka to właśnie z nadzineiem krówkowym tylko ze ona nie jest z alpini a z magnetic  a alpini to łaciata 
|
Widziałam czekoladę o nazwie "Krówka" i ona była również w opakowaniu w czarno-białe łaty i to mnie zmyliło, że ona jest mleczno-biała, a w faktycznie jest zwykłą mleczną czekoladą nadziewaną krówką. Tej "prawdziwej" łaciatej nie widziałam, bo pewnie została wykupiona. No to teraz mi się wszystko wyjaśniło: jest czekolada łaciata "Alpini" i czekolada krówkowa Magnetic "Krówka' - obie w opakowaniach łaciatych 
Cytat:
Napisane przez jesienny_lisc
Komplet pieprz czarny i sól morska 11 zł.
Od razu zaznaczam, że nie otwierałam jeszcze młynka, spróbuję, jak się skończą przyprawy. Są dwie grubości mielenia, drobno zmielony pieprz nie jest oczywiście tak drobniutki jak z torebki, ale jest widoczna różnica, między grubo a drobno 
|
Dzięki za odp Dobrze, ze mają jednak jakąś tam regulację.
Jak znajdę, to kupię te młynki. A czy ktoś próbował mielić w nich co innego niż pieprz/sól? Np. gorczycę, kolendrę i inne ziarniste przyprawy?
|
|
|