2013-10-01, 19:53
|
#4746
|
|
Raczkowanie
Zarejestrowany: 2013-09
Lokalizacja: inny swiat
Wiadomości: 264
|
Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XXII
Cytat:
Napisane przez Inkarnatka
A o co konkretnie pytasz? Czy chodzi o to, że do wytworzenie była użyta podpuszczka cielęca? Niestety, na opakowaniu nie jest określony rodzaj. Podejrzewam, że raczej mikrobiologiczna, bo tańsza, ale trudno domniemywać
Widziałam czekoladę o nazwie "Krówka" i ona była również w opakowaniu w czarno-białe łaty i to mnie zmyliło, że ona jest mleczno-biała, a w faktycznie jest zwykłą mleczną czekoladą nadziewaną krówką. Tej "prawdziwej" łaciatej nie widziałam, bo pewnie została wykupiona. No to teraz mi się wszystko wyjaśniło: jest czekolada łaciata "Alpini" i czekolada krówkowa Magnetic "Krówka' - obie w opakowaniach łaciatych
Dzięki za odp  Dobrze, ze mają jednak jakąś tam regulację.
Jak znajdę, to kupię te młynki. A czy ktoś próbował mielić w nich co innego niż pieprz/sól? Np. gorczycę, kolendrę i inne ziarniste przyprawy?
|
Tak chodzi mi o podpuszczkę czy jest zwierzeca.Nie zawsze jest to napisane jakiej uzywaja producenci
|
|
|