Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Podkład M.A.C studio fix vs. Clinique stay-matte oil-free
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-01, 21:46   #7
Katiaczka
Przyczajenie

Dot.: Podkład M.A.C studio fix vs. Clinique stay-matte oil-free

Cytat:
Napisane przez Lirriel Pokaż wiadomość
Źle mnie zrozumiałaś, nie chodzi mi o używanie samego pudru, tylko używanie pudru na podkład.
A to że podkład będzie oil-free nie daje Ci żadnej gwarancji, że Cię nie zapcha, bo przecież zapychać może multum składników nie mających związku z tym, czy podkład jest oil-free, czy nie. Stąd uważam, że nie trzeba się skupiać na raptem dwóch podkładach, tylko w zasadzie można wybrać dowolny - i do niego właśnie dobry puder matujący i tyle filozofii. Ja - osoba o paskudnie zapychającej się cerze - aktualnie na zmianę używam bourjois healthy mix i 123 perfect. Mam też avon calming effects. Żaden nie robi mi krzywdy, a każdy w towarzystwie pudru wytrzymują cały dzień. Podkłady MAC odradzam o tyle, że wszystkie są takie ciężkie i klejące, przynajmniej w moim odczuciu. To już ciutek bardziej wolę podkłady Yves Rocher. Faktycznie przejrzyj kwc.
I pamiętaj, że tym, co w podkładach często robi krzywdę, są silikony - oczywiście zależy to od cery: jedne są obojętne, dla innych jest szkodliwe samo noszenie podkładu w ciągu dnia, a inne przeżywają wysyp po jakimś czasie. Co do tego ostatniego przypadku, może to wynikać z nagromadzenia silikonów na skórze i jej zatkania (silikony nie są zmywalne wodą) - Azjatki, które na co dzień często używają kremów BB i podkładów silnie kryjących, w wieczornej pielęgnacji praktykują zmywanie skóry tłustymi olejkami. Ja korzystam z mydła z olejkami (korzystam z naturalnych, nie drogeryjnych), czasem zdarza mi się wymieszać na dłoni olej arganowy albo jakiś podobny, natrzeć nim twarz delikatnie i zetrzeć wacikiem - cały brud schodzi. Potem oczywiście myję normalnie. Czego by nie mówić, stan mojej skóry od tego czasu uległ diametralnej poprawie. No i do mycia używam gąbeczek typu Calypso. Więc według mnie, sam dobry podkład to połowa sukcesu, drugą połowę stanowi pozbywanie się go ze skóry.
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź, może faktycznie warto zastanowić się nad innym podkładem, słyszałam że boujoris ma bardzo fajne te podkłady . Przejrzałam już KWC, ale chyba zrobię to jeszcze raz...
It takes me all the way
I want you to stay
Katiaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując