Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-02, 10:40   #2175
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość

Tak dziś w nocy sobie rozmyślałam (już mam jakieś bezsenne noce;/ ), że to niemożliwe by drugie dziecko było spokojniejsze od pierwszego, bo druga ciąża z góry jest szalona, skazana na stresy (a to kaszel u starszaka, biegunka, gorączka...), a to łobuzuje starszak - ostatnie dokonanie Olafa wrzucenie kluczyka samochodowego do kibelka i jak tu się nie zdenerwować. No i ten stres choćby podświadomy wciąż podwójnym mamusiom towarzyszy i marzenia o drugim spokojniejszym dziecku są niemożliwe :p Tak mi sie wydaje. Jedynie pierwsze może być spokojne
Bo ja tak czasem marzę o troszkę spokojniejszym bąbelku, który zacząłby od chodzenia nie o d biegania
wydaje mi się że to nie ma znaczenia bo wiele koleżanek mówiło że pierwsze dziecko łobuziak, trudny itp a drugie oaza spokoju, więc to chyba zalezy już od charakteru dziecka

Cytat:
Napisane przez ZamyslonaRoztargniona Pokaż wiadomość

Myślałyście o porodzie? Czy któraś z Was jest zafiksowana na SN albo CC?

Ja tak jak pierwsze dziecko chcę rodzić SN , ale jeżeli będzie trzeba CC to trudno

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość

U nas dziś kolejny słoneczny dzień Emilka ma dalej katar Ale tylko to i nic więcej i nie wiem już co z nim robić. Póki co tylko psikam wodą morską i odciągam gilki fridą Dziewczyny które mają już dzieci..czy wiecie co ja mogę jeszcze poradzić na ten katar u 7-miesięcznego dziecka? Mogę jakąś maścią ją smarować na noc żeby się lepiej oddychało? Jeśli tak to jaką?
a próbowałaś smarować pod noskiem maścią majerankową ?? Oskarowi to pomaga i lepiej mu się oddycha. I najważniejsze to na noc podłożyć po materac jakiś koc zwinięty, lub pod nóżki łóżeczka jakieś książki , aby dziecko spało z głową wyżej to też pomaga

My już zaliczyliśmy 1,5godz spacer Teraz obiadek i jak co dzień idziemy spać

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
Hejka

Karmiłam prawie rok, i laktator w torebce mi się nie widzi . Ale to indywidualna sprawa.

A czy jest wśród was jakaś mamusia zatrudniana na umowę zlecenie lub z działalnością, albo bezrobotna? Zastanawiam się jak wtedy rozwiązać problem macierzyńskiego.
Ja pracowałam na umowę zlecenie do 4mc (pierwszej ciąży) potem mi nie przedłużyli umowy. Nie miałam odciąganych składek chorobowych więc nie miałam co liczyć na nic. Nie miałam minimalnego wynagrodzenia więc nie mogłam też liczyć na zasiłek z PUP.
Teraz jestem na bezrobotnym.