Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-02, 12:34   #2193
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Pierwsze dziecko urodziłam SN więc drugie też bym tak chciała Ale jeśli coś będzie nie tak i będzie potrzebne CC no to trudno. Choć nie ukrywam, że liczę jednak na SN
Ja też bym wolała SN ale co będzie zobaczymy

Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
Jeśli chodzi o badania prenatalne, to ja raczej nie będę chciała ich robić. Gdyby mogły one coś pomóc maleństwu to takie owszem, ale z tego co się naczytałam o nich, to dają one jedynie wiedzę o tym, czy dziecko będzie chore czy nie...

A wracając do ćwiczeń Kegla, to ćwiczę je dość często. Akurat mam dość mocne te mięśnie (jak złapię, to potrafię nie puścić :diabel: ) i ćwiczenia te są dla mnie lekkie i niemęczące.
One nie dają wiedzy tylko prawdopodobieństwo, 100% wiedze daje ryzykowna amniopunkcja :/

Zazdroszcze Kegla, ja mam wrażenie że nieumiejętnie robie i napinam brzuch

Magdi555 kojarzymy A męża zazdroszczę Mój tez dużo pracuję a potem nie ma sił do zabawy z urwisem
A mdłości niestety nie da sie zajadać choćby sie sobie obiecało Ja ostatnio wiecznie wcinam popcorn

Cytat:
Napisane przez Dark lady Pokaż wiadomość
A czy jest wśród was jakaś mamusia zatrudniana na umowę zlecenie lub z działalnością, albo bezrobotna? Zastanawiam się jak wtedy rozwiązać problem macierzyńskiego.
Może coś pomogę, niedawno była debata o nowym macierzyńskim/rodzicielskim, o ile masz dostęp do fb: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theater

Ten temat też był poruszony: Osoby wykonujące pracę na podstawie umów cywilnych nie są pracownikami, zatem nie przysługuje im uprawnienie do urlopu rodzicielskiego. Natomiast jeżeli osoba wykonuje umowę zlecenie, z której odprowadzane są składki na ubezpieczenia chorobowe i w trakcie trwania takiej umowy urodziła dziecko - nabywa prawo do zasiłku za okres odpowiadający okresowi podstawowego i dodatkowego urlopu macierzyńskiego oraz urlopu rodzicielskiego. Podobnie w przypadku osoby prowadzącej własną pozarolniczą działalność gospodarczą, z której odprowadzane są składki na ubezpieczenie chorobowe.

Elinea podziwiam Ale masz napewno wesoło w domku przy takiej gromadce )

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi jeszcze tylko ta maść majerankowa..to od jakiego wieku stosowałyście u swoich dzieci?
Napewno poniżej roku Tylko delikatnie smaruj żeby dziurek od noska nie zatkać a nic się nie stanie

Ja mam dziś śpiączkę, o 11 padłam :p Ale wyprałam kanapę i umyłam podłogi więc jest dobrze Znów Tż późno wróci i urwis mój

A ja mam czasem wrażenie, że Olaf taki roztrzepany przez moje latanie w ciąży, na tyłku nie potrafiłam usiedziec i mam Zresztą on potrafił się całą dobę wiercić w brzuchu, myśleliśmy że w ogóle nie śpi a po porodzie się okazało, że on się tak rzuca nawet podczas snu, kopie, wierzga, ma to do dziś

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora