Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-02, 15:36   #4927
Linka25
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
rozumiem to cie żle zrozumiłam bo myślałam ze piszesz ile mieska dajesz w jednej porcji tzn piszcie ile dajecie jesli nie gramowo do jakos obrazowo
no to jeszcze raz
gotuję zupkę raz na 2 dni na porcji 30 dekagramów mięsa np. cielęciny, z tego jest wywar; większosć z tego mięsa ląduje w zupce, większość z tego M. zjada - i tyle

ph nie sugeruj sie tymi "zbilansowanymi" słoiczkami tylko daj Jasiowi mięcha ile chce

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
Napisane przez katja_22 Pokaż wiadomość
To ja też nic nie odmierzam tylko tak na oko daję Dzisiaj tak na oko zjadł mi jakieś 180-200g zupki, tyle że drugiego już tyle co nic, ale i tak jak dla mnie ładnie je dzisiaj póki co Wciąż mam nadzieję, że jak mąż wróci i będzie jadł to mały coś tam skubnie od niego z talerza On czasem lubi podjadać nieswoje

Jajko na miękko nie boję się dawać, moja mama wręcz była zszokowana czemu ja na początku dawałam jajko na twardo, bo ona nam jajko na twardo dopiero później dawała, najpierw na miękko - dawniej tak było ponoć
kiedyś to nawet surowe dawali, tzn. obgotowane 1 minutę
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora