2013-10-03, 09:09
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy już wiecie,czy już wiecie-Jasiek pierwszy jest na świecie! Mamy XI-XII'13 c
Cytat:
Napisane przez maomami
W sumie jakby miał opaść to chętnie bym trzymała, bo ciężko tak oddychać, siedzieć, jeść jak jest tak wysoko i maleństwo uciska i kopie po wszystkim
Ja wiem że zapewne będzie bolało i nie to mnie przeraża bo raczej nei da się urodzić żeby nie bolało, ale chodzi mi o taką niewiadomą że nie wiem co po kolei się będzie działo, co ja będę miała robić po kolei, czy będę wiedziała jaką pozycje przyjąć w konkretnej fazie, czy będę umiała współpracować z maluszkiem i z położną która może będzie mi chciała pomóc.
Ja jestem osobą która lubi mieć wszystko poukładane, chociaż wiem że przy dzieciach się tak nie da i napewno duuużo się zmieni po pojawieniu się Zuzanki
|
przy porodzie połozne Ci wszytsko będą mówiły, nie przejmuj się tym, one od tego tam są żeby pomóc wiadomo że nie każda z nas będzie wiedziała jak od razu zająć się dzieckiem itd 
Cytat:
Napisane przez kyte
Opieram i trzymam, staram się tylko nie masować.
|
też opieram tak z przyzwyczajena i każdy mi gada że tak nie wolno :P
a Kyte, bo mi nie zacytowałao a propos tych Twoich 2 kg mniej.. gdzieś czytała, ale nie pamiętam gdzie, że przed porodem może się zdarzyć tak że gubi się kg, ale na ile to jest prawda to nie wiem
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu".
Nela 5/11/13
|
|
|