Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Nie potrafię cieszyć się szczęściem mojego chłopaka...
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-03, 10:37   #8
unber
Raczkowanie

Dot.: Nie potrafię cieszyć się szczęściem mojego chłopaka...

Skoro już doszłaś do tak genialnego wniosku, to leć, wciel go w życie.

Tylko, że to nic nie zmieni, bo to nie jest wina, że jest fajny, tylko Twoja, że nie potrafisz nic robić ze swoim życiem. Do pracy mogłaś pójść, możesz iść nawet teraz, rynek korepetycji jest długi i szeroki, i nie odprowadza podatków.
Język? Ojejku, nie nauczyłaś się od ręki. JAK 90% SPOŁECZEŃSTWA. Większość ludzi nie ma do tego drygu, ale zamiast płakać, to się uczą dłużej, ale w końcu też zdołają. Mam koleżankę, co w moim wieku włada biegle 2-ma językami, trzeciego się z powodzeniem uczy, a ja co? Tłukę ten nieszczęsny angielski kolejny rok i powoli, ale zaczynam widzieć rezultaty.

Stypendium - sama widzisz, jak sobie kłody pod nogi podkładasz. Masz tak niską samoocenę, że nie umiesz realnie ocenić szans, co może być sporą przeszkodą w życiu - stypendium mogłaś mieć, olałaś, w liceum miałaś nagrodę - ale co tam, tylko lepsi mają z nauki cokolwiek. I tak, większość ludzi musi się sporo uczyć i przykładać, a nie błyszczeć wziętą z kosmosu inteligencją.

Biedna rodzina - to nie jest jakakolwiek wada/zaleta, tak samo jak to, że on jest z bogatej. Dodatkowo, jeśli uważasz, że bogatsze, lepiej wykształcone = lepsze, to byłoby mi trochę przykro jako Twojej matce/babci, skoro mimo biedy Cię wychowały i wysłały na studia.

Podsumowując - Autorko, czas popracować nad samooceną, bo mam złe przeczucie, że nawet będąc w związku z bezrobotnym alkoholikiem znajdywałabyś u siebie tylko minusy w porównaniu. Robisz coś ze swoim życiem, ale zamiast patrzeć na siebie, patrzysz na innych i zadręczasz się absolutnie bez powodu. I zastanów się - czy jesteś z nim bo ma pieniądze, pracę, bogatą rodzinę i stypendium, czy dlatego, że jest zaradny, miły i kocha patrzeć na małe szczeniaczki w promieniach zachodzącego słońca (czy tam na jelenie na rykowisku, co kto woli) ?
unber jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując