Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. cz. X
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-03, 20:57   #291
Trele_Morele
Zakorzenienie

Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c

Cytat:
Napisane przez xxxMikixxx Pokaż wiadomość
U nóg też? Nie wyobrażam sobie niepomalowanych paznokci u stóp
U nog przede wszystkim podobno tam pierwsze paznokcie sinieja ..

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Kurde ostatnio tak jechaliśmy z TŻ w aucie i zastanawialiśmy się co się dzieje w tym roku że tyle tych morderstw, pobić dzieciaczków, dramat a wszystko się w tym roku chyba zaczęło od tej porąbanej Waśniewskiej, potem jakaś fala normalnie i teraz nie ma chyba tygodnia żeby nie było jakiejś tragedii z maluszkami
No ja tez sie zastanawiam czy to w tym roku sie nasililo , czy teraz dopiero sie ktos wziol porzadnie za naglasnianie , bo takie akcje pewnie sa od dawien dawna ..
Cytat:
Napisane przez paulinaizabela Pokaż wiadomość
Hej brzuchatki
Jak już wiecie o 14.45 powitaliśmy Maję na świecie
Niunia po wyjęciu z brzucha od razu zaczęła płakać a ja razem z nią jak mnie oporządzali to lekarz podszedł i pokazał mi Ją, ubrali jej czapusię i owinęli w kocyk - wyglądała ślicznie nasz mały okruszek
Później przenieśli Ją na oddział piętro niżej na rękach a myślałam że w inkubatorku przewiozą...po drodze małż przywitał się z córcią. Też zdziwiony, że w taki sposób ją nosą. O jej wadze dowiedziałam się później jak już tu na oddziale a ile mierzy to nie wiem. Myślałam, że będzie miała powyżej 1,5kg ale jak widać pomiary z usg są niedokładne. Lekarze i położne mówili, że wszystko poszło super. Mała oddycha sama tylko ją tuczyć Ja narazie leżakuję i czekam aż znieczulenie całkiem puści, nic mnie póki co nie boli.
Do małej na oddział będę mogła iść jutro rano.

Dziękujemy za wszystkie kciuki i gratulacje

Beatko - Gratuluję z całego serca

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Dla Ciebie i zycze Ci duzo sil , bo tego bedziesz teraz potrzebowala
I dla malenkiej za to ze taka silna
Teraz niech szybko przybiera
Cytat:
Napisane przez lineczka1989 Pokaż wiadomość
dziewczyny, gratuluję!

powiem Wam, że Beatka to mnie zaskoczyła swoim porodem

a w życiu bym takiego mleka dziecku nie dała

kurczaki, jakie wiadomości superowe

Trele, wszystkie się rozpakowują a Ty się lenisz :P serio wróżę Ci ten luty 2014
Dziekuje , szczerze juz mi wszystko jedno , zebym ten brzuch tylko mogla na chwile odlozyc to moge rodzic w lutym

Co do mleka to dlaczego bys nie podala ? Ma dokladnie ten sam sklad co mleko w proszku , a moze i lepszy ? To sa mleka ktore podaja tutaj noworodkom w szpitalu ..

Ide wlasnie na spacer , bedzie mi sie lepiej spalo , bo jutro ten szpital i tak nie bede spala pol nocy ..
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667 Pokaż wiadomość
Wiecie co, Beatka urodziła tylko 18 dni przed terminem, a Mała taka kruszynka wagowo.. Aż się zaczęłam martwić, co by było, gdyby mnie teraz wzięło.. Poza tym: wychodzi to, o czym pisałam w poprzednim wątku, ze USG dodaje trochę do wagi i w rzeczywistosci dzieci rodzą się lżejsze...
Czyli jest dla mnie szansa - moze mloda nie bedzie gigantem
Cytat:
Napisane przez NEWTREND Pokaż wiadomość
U mnie po wizycie super wieści - Zosia podrosła i waży 1300g w 3 tygodnie przybyło jej pól kilo. Bardzo się cieszę. Szyjka niezbyt się pani doktor podoba no i mam dalej leżeć, no ale chyba to służy małej bo tylko leżę i jem. Przybyło mi w 3 tyg 1,5kg więc od początku to już 6,5kg. Wszystko wygląda dobrze leży główką w dół i szaleje.

Czyli kolejne dobre wiesci.. 3 tygodnie 500g to chyba bardzo ladnie ?

KCIUKI DLA ANI

Trele_Morele jest offline Zgłoś do moderatora