2013-10-03, 22:00
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz.3
Ekhm.. Asiu, melduję, że właśnie wróciłam nie było tak źle, chociaż w zasadzie to tylko przebieżka, 22 minuty jestem skopana, nie dosypiam ostatnio, dziś też ze 4h spałam, toteż nie miałam jakiejś przesadnej nadwyżki mocy. Jednak ciągnęło mnie, by przebiec cokolwiek. I tu brawo dla Endomondo, które wyliczyło - niewiedzieć czemu - że przebiegłam prawie 4km w te 22 minuty, co daje średnią troszkę ponad 10km/h tylko że on coś pokręcił z mapą i niestety wynik nie będzie aż tak zadowalający, w rzeczywistości wyszło nieco ponad 8.
Nie boję się przeziębienia, najważniejsze to pozbyć się jak najszybciej mokrych ciuchów po powrocie do domu, to działa bardziej wychładzająco, niż chłodne powietrze na dworze. Swego czasu biegałam regularnie, również zimą, więc i teraz te 2 stopnie zniosę. Najgorsze jest jednak wyczołganie się z domu, z tym mam największy problem, no bo jak tu opuścić ciepłe mieszkanko 
Najchętniej też biegałabym w ciągu dnia, ale nie mam jak tzn czekam, aż mi się dzieciak wykuruje i wtedy znów zacznę go brać na biego-rower 
Carla - dzięki za miłe słowa, wiesz, ja też się w tej roli widzę... tak naprawdę mogłabym kiedyś połączyć parę rzeczy - chciałabym pracować z grupą dziewczyn (terapia), przy okazji można wpleść element coachingu, treningu.. to nie jest zły pomysł... 
Pytałaś o konie - trochę to kosztuje, fakt. Właśnie jestem na etapie rezygnowania z jednej szkółki, bo nie mam ani czasu, ani tyle kasy. Przy tej częstotliwości, jaka by mi wychodziła (3xtyg plus mój młody 2xtyg) płaciłabym okrągłego tysiaka za miesiąc sorry. Generalnie ceny w okolicach Wawy oscylują w granicach 50-60zł, jeśli chcesz indywidualnie to więcej, koło 70-80. Plus dojazd, bo wszystkie niezłe stadniny są poza miastem, te w mieście to jakieś rzeźnie. Ta, w której będę jeździć teraz ma i tak niezłe ceny z uwagi na to, że grupa jest zorganizowana, więc tam będę płacić 35zeta za godzinę, ale dojechać trzeba (ok.120zł/mc).. różowo nie jest, ale frajda mega
|
|
|