2013-10-04, 07:27
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nocnikowanie ? czyli jak nauczyć dziecko korzystania z nocnika?
Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove
no jest ciężko ciężko.. dziś pół dnia bez pampersa.. podłoga zasikana, tuż obok nocnika, w nocniku 3 krople tylko wylądowały.. ah ja do niego mówie a on sie gapi w bok.. to samo robi u pani logopedy.. nie chce sie patrzeć w oczy ale to inna sprawa..
|
Tak długo go trzymasz za ramiona i nie pozwalasz biegać aż zacznie patrzeć Ci w oczy. To jest podstawa, musisz nad tym popracować. On przez to, ze patrzy się w bok daje Ci do zrozumienia, ze on tu rządzi. No chyba, że to jest jakaś inna sprawa neurologiczna, ze Twój synek na coś choruje. Ale jeśli nie, to naprawdę musisz kontakt wzrokowy złapać. Za chwilę pojawią się jeszcze poważniejsze problemy wychowawcze i naprawdę wejdzie Ci na głowę. Synek mojej szwagierki też ma problem ze słuchaniem rodziców i oni tez nie maja z nim kontaktu wzrokowego. Tatuś siedzacy na tapczanie krzyczy... Franek tak nie rób, Franek przestań, Franek nie biegaj... a mama tylko mówi tato zrób coś... No po prostu rece mi opadaja.
Jak tata jest w domu, to też przychodzi do łazienki i na każdą kropelkę pisiu klaszcze i sie cieszy. Oboje jesteście ważni w tej chwili.
Trzymam mocno kciuki .
Edytowane przez kolanka
Czas edycji: 2013-10-04 o 07:30
|
|
|