Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Napisane przez kate1623
Paula, a jak u ciebie wyglądają ruchy malenstwa? Bo moja Mała lubi się uaktywniać tylko jak leżę. Nigdy jak chodzę czy siedzę.
|
Pierwsze pewne kopniaki poczułam siedząc z kolanami pod brodą potem już tylko jak leżałam, potem doszlo i przy siedzeniu a teraz to i jak stoję. Wydaje mi się że dużo zalezy od ułożenia dzidzi i od nas samych bo pomyśl o ile trudniej takiego kopniaczka poczuć jak się ruszasz jak coś robisz nie skupiasz się tak na każdym drgnięciu w brzuszku a jak leży to już inna sprawa :P maja mala w weekend była obrócona głowa na dół i tak kopała że siedząc przy stole moi rodzice przez bluzkę widzieli jak kopie a teraz się obróciła buźką do pleców i głową do góry i nawet ja słabo czuje kopniaczki... Moja to juz w "miarę stale" godziny zabawy ma jak wstanę to po jakiś 5minutkach leżenia potem poranna toaleta idę na śniadanko i kawę znowu mala szaleje, potem w obiad, popołudniu i późnym wieczorem oczywiście w miedzy czasie tez są kopniaczki ale te wymienione powyżej powtarzają się 
Cytat:
Napisane przez mona1
właśnie ostatnio jak leżałam na brzuchu to sobie wyobrazilam ze może gniotę dziecko i szybko na bok się obróciłam  bo gdyby rzeczywiście tak bylo to ono na razie jest za małe i nie moze mnie kopnąć 
|
No i dlatego że jest jeszcze malutkie nie masz możliwości go przygnieść
|