Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Z trądzikiem do lekarza?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-04, 21:38   #103
Agnieszka987
Zakorzenienie

Dot.: Z trądzikiem do lekarza?

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Poza wyżej wspomnianymi brałam mleczko pszczele, pyłek kwiatowy, czosnek w kapsułkach, tran i liść oliwny. Jak sobie jeszcze coś przypomnę, to dopiszę Oczywiście nie brałam tego na raz, ale każdy z tych preparatów mogę z czystym sercem polecić
To wszystko to są tabletki/ suplementy? Co to jest ten liść oliwny i mleczko czy pyłek pszczeli...?

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Cytat:
Napisane przez anqul Pokaż wiadomość
Tak absolutnie tak!! Wiem, że znalezienie dobrego lekarza jest trudne, ale nie można się poddawać!! Gdybym nie trafiła do lekarza i psychologa to dziś chyba bym miała bliznę na bliźnie... Miałam trądzik z rozdrapania czyli neuropatyczny - to najgorsze cholerstwo.... Próbowałam sama się leczyć różnymi kosmetykami dostępnymi w drogeriach, ale dzięki temu nabawiłam się tylko kolejnych problemów m.in. przesuszonej (strasznie piekącej i pękającej) skóry dłoni. Dlatego uważam, że warto jak najszybciej zgłosić się do lekarza, leczenie nie trwa miesiąc czy dwa... moje trwało dwa, ale LATA!! I nadal nie jest idealnie... ale nie ma porównania.. wyglądam o niebo lepiej niż przed leczeniem....
Lekarz skierował Cię do psychologa, czy sama się tam udałaś?

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez CiastoPanda Pokaż wiadomość
Nie mogłaby na privie podac przychodnię ?

Erwina a wiesz ze ja Differinu chyba nie mialam? nie pamietam nawet, za duzo tego bylo przez te naście lat.
No w sumie to tak

---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Dokładnie. Choć w moim przypadku tego nie było.
Pani dermatolog, i to lekarz nie doktor, przyjęła mnie w gabinecie na oddziale, zerknęła tylko na mnie z ponad metra odległości i od razu przepisała Tetralysal.

Z kosmetologami też trzeba uważać. Widzę to zarówno bo tych co kończą szkołę jak i po tym, że kobieta teoretycznie kosmetolog powiedziała kobiecie, że może sobie zrobić krzywdę nawilżając skórę kremami (i dała jakieś recepty, więc musiała być też lekarzem)
Ale nawilżając skórę kremami typowo "nawilżającymi" drogeryjnymi można zrobić sobie "krzywdę" Skóra sucha potrzebuje lipidów, a takie kremy nawilżające moga powodować czerwone grudki w okolicach ust- zapalenie. Czytałam o tym kiedyś w jakiejś publikacji dermatologa
Agnieszka987 jest offline Zgłoś do moderatora