2013-10-04, 21:38
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z trądzikiem do lekarza?
Cytat:
Napisane przez jyyli
Poza wyżej wspomnianymi brałam mleczko pszczele, pyłek kwiatowy, czosnek w kapsułkach, tran i liść oliwny. Jak sobie jeszcze coś przypomnę, to dopiszę  Oczywiście nie brałam tego na raz, ale każdy z tych preparatów mogę z czystym sercem polecić 
|
To wszystko to są tabletki/ suplementy? Co to jest ten liść oliwny i mleczko czy pyłek pszczeli...? 
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------
Cytat:
Napisane przez anqul
Tak absolutnie tak!! Wiem, że znalezienie dobrego lekarza jest trudne, ale nie można się poddawać!! Gdybym nie trafiła do lekarza i psychologa to dziś chyba bym miała bliznę na bliźnie... Miałam trądzik z rozdrapania czyli neuropatyczny - to najgorsze cholerstwo.... Próbowałam sama się leczyć różnymi kosmetykami dostępnymi w drogeriach, ale dzięki temu nabawiłam się tylko kolejnych problemów m.in. przesuszonej (strasznie piekącej i pękającej) skóry dłoni. Dlatego uważam, że warto jak najszybciej zgłosić się do lekarza, leczenie nie trwa miesiąc czy dwa... moje trwało dwa, ale LATA!! I nadal nie jest idealnie... ale nie ma porównania.. wyglądam o niebo lepiej niż przed leczeniem....
|
Lekarz skierował Cię do psychologa, czy sama się tam udałaś? 
---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------
Cytat:
Napisane przez CiastoPanda
Nie mogłaby na privie podac przychodnię ?
Erwina  a wiesz ze ja Differinu chyba nie mialam? nie pamietam nawet, za duzo tego bylo przez te naście lat.
|
No w sumie to tak 
---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------
Cytat:
Napisane przez Neciak89
Dokładnie. Choć w moim przypadku tego nie było.
Pani dermatolog, i to lekarz nie doktor, przyjęła mnie w gabinecie na oddziale, zerknęła tylko na mnie z ponad metra odległości i od razu przepisała Tetralysal.
Z kosmetologami też trzeba uważać. Widzę to zarówno bo tych co kończą szkołę  jak i po tym, że kobieta teoretycznie kosmetolog powiedziała kobiecie, że może sobie zrobić krzywdę nawilżając skórę kremami (i dała jakieś recepty, więc musiała być też lekarzem)
|
Ale nawilżając skórę kremami typowo "nawilżającymi" drogeryjnymi można zrobić sobie "krzywdę" Skóra sucha potrzebuje lipidów, a takie kremy nawilżające moga powodować czerwone grudki w okolicach ust- zapalenie. Czytałam o tym kiedyś w jakiejś publikacji dermatologa
|
|
|