Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-04, 23:55   #345
perfuzja
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Kupilabym osobno dwie małe butelki 150ml i dwie 260ml, w tych butlach są przeważnie smoczki jedyneczki o wolnym przepływie. Do tego jakieś pojemniki do przechowywania pokarmu jeśli chcesz odciagac.
Potem dokupisz smoczki jak młode zaakceptuje ten rodzaj smoka

Jedna butla to mało. Lepiej mieć choć na zmianę. Nie wiesz jak to będzie po porodzie, nie wiadomo jak z laktacja, czy nie zwariujesz z bólu sutkow, albo czy młode będzie chciało chwytać i ciągnąć. Potem jak coś się okaże nie po Twojej myśli to z pocietym brzuchem albo kroczem nie będziesz latala po sklepach. Wiadomo może zrobić to tz, ale pytanie czy nie będziesz go bardziej w domu potrzebować i czy nie warto kupić wcześniej i taniej na all? Jak nie skorzystasz to sprzedasz albo komuś podarujesz mniej stresu po porodzie. Potem jest już inaczej, nie ma się tyle czasu na siedzenie na necie, baa jak się uda usiąść po porodzie :-P
Ja nie kupuje ani jednej. Zależy mi na karmieniu piersią, a wiem, ze to bedzie dla mnie trudne, wiec potrzebuje tak wielu motywacji ile się da. Mieszkam w centrum miasta, przez pierwsze 2 tygodnie caly czas będę miec kogoś przy sobie, wiec bieganie samej do sklepu mi nie grozi. A zdobycie butelki w razie czego zajmie maksymalnie pol godziny, a i to w nocy. Mleka modyfikowanego i tak nie zamierzam miec w domu.