2013-10-05, 01:05
|
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 13
Trafiłam tam już jakiś czas temu, zapewne przypadkiem, ale "kwestia kanapki" tak bardzo wryła mi się w świadomość, że bez trudu odnalazłam ten blog ponownie . Gość jest niepoważny, na większość "nieprzychylnych" komentarzy odpowiada najczęściej "Jutro zareaguję na ten komentarz" iiii...czeka, aż sprawa ucichnie . Rzeczywiście, bardzo kulturalne . Należy mu się order z ziemniaka, że przynajmniej tych komentarzy nie kasuje . Facet jest tak zaślepiony i chyba zafiksowany na bycie kimś z bardzo wysokich sfer, że to robi się absurdalne, a odmalowany przez niego świat inteligentów to jakaś pokraczna karykatura. Aż nie wiem, czy brać to na serio, czy odbierać w kategoriach prowokacji w stylu Grażyny Żarko .
---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------
Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu
Jasne, robiąc dla siebie spaghetti nałożę sos, makaron i ser na półmiski, pójdę do salonu nakryć stół i zanieść to wszystko, dzięki czemu wszystko mi zajmie więcej czasu- bo tak nałożyć na talerz i zjeść w kuchni to jak plebs. No i na koniec ile zmywania, przecież haj luks zastawa nie nada się do zmywarki.
|
Nie wiem, czy zmywarka nie byłaby oznaką proletariackiej tęsknoty za wyręczaniem się w pracach domowych. Proletariusza nie stać na służbę, ale zmywarkę i sprzęty elektroniczne sobie kupi. Ot, namiastka . A propos, autor bardzo krytykuje owe sprzęty elektroniczne, a co, jeśli miałby one służyć audiofilowi i melomanowi zarazem, do słuchania najznakomitszych dzieł słynnych kompozytorów ? Hm...to też namiastka zapewne, inteligent pójdzie do filharmonii.
kobietasukcesu, widzę, że i Tobie ten blog nieźle podniósł ciśnienie .
Edytowane przez Lisciolaz Straszliwy
Czas edycji: 2013-10-05 o 01:07
|
|
|