Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kobiety czy lękacie się starości?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-05, 09:04   #14
Dziewa
Przyczajenie

Dot.: Kobiety czy lękacie się starości?

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;43060618]a tak przy okazji chcesz nam coś sprzedać?[/QUOTE]

Nie Anesza, nic nie chcę sprzedać... Zadałam taki temat, bo przyglądam się swojemu życiu i widzę, że chyba zostanę sama. Jak to mawiały nasze babki "starą panną". Tym się nie martwię, mam tyle zajęć, że jakoś zajmę sobie czas Kiedyś kupiłam sobie taką książkę o finansach dla młodych kobiet. Taka kolorowa, trochę zabawna, ale i życiowa. Napisała ją kobieta dla kobiet. I pewne spostrzeżenia dotyczące zakupów, sposobów reagowania na kłopoty bardzo mi pomagają.
Niestety mam zielone pojęcie dotyczące finansów, inwestowania, form dobrego obrotu pieniądzem
Chcę coś z tym zrobić, nauczyć się, rozumieć...
Przecież to nie jest zarezerwowane tylko dla facetów
Zwyczajnie nie uczą tego kobiet. Temat pieniądza to jakieś tabu, już nie wspomnę o starości i umiejętności radzenia sobie z kłopotami. Media mówią nam, bądź piękna, zadbaj o siebie, "jesteś tego warta".
Do licha pięknym się raczej na stare lata nie jest, a i piękno nie gwarantuje, że człowiek jest szczęśliwy...Czy myślicie o tym?
Trafiłam na dwie książki, ale to wciąż za mało..gubię się w tym, ale nie poprzestaje
Dziewa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując