2013-10-05, 09:34
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Side, ja też mam tyłozgięcie i 19 tc, a brzuch całkiem pokaźny  jeszcze się doczekasz swojego. Moja mama chodząc w ciązy z moim bratem nie miała brzucha do 8 miesiąca, wyglądała tylko jakby przytyła. Nagle, z dnia na dzień tak jej urósł, że nie miała rano w czym iść do pracy
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z kasami pierwszeństwa. Wiadomo, że ciężarna powinna być obsłużona bez kolejki ale najczęściej przy takich kasach ustawiają się normalni klienci. Co w takiej sytuacji? Powiedzieć ładnie 'przepraszam' i domagać się zabrania swoich zakupów z taśmy? 
|
ja tam w 1 ciąży korzystałam podchodziłam i pytałam czy jest ktoś w kasie z prawem do pierszeństwa i nie powiem czasem byłam zabita wzrokiem za to że domagam się swoich praw i czasem to nawet awantura była ale panie w kasie obsługujące zawsze pomagały i tłumaczyły że skoro w takiej kasie się staje to można się liczyć z tym że trzeba będzie przepuszczać
Cytat:
Napisane przez frogutka
Witam,
Można się przyłączyć? Podczytuje Was już od jakiegoś czasu  i wreszcie postanowiłam się ujawnić 
Będę mamą marcowego dzieciaczka, termin 07.03.2014r.
Od dziś zaczął się 19 tydzień, a od tygodnia czuję ruchy mojego Malucha  Wiemy, że będzie Syn lub Córka  , ponieważ na ostatnim usg w 16 tyg. nasz potomek pokazał 2 zacne pośladki i pięty, na koniec ładnie się uśmiechnął- taki tajemniczy Ktoś
Ogólnie czuję się dobrze, ciąża książkowa- tfu nie zapeszając  a Maluch rośnie, oj rośnie rośnie- brzuch jest i to spory, nie da się nie zauważyć 
Proszę o dopisanie mnie w kalendarzu i teraz obiecuje udzielać się regularnie 
|
Cytat:
Napisane przez frogutka
Z tym NFZ to porażka! Na co idą nasze składki, gdzie ta słynna polityka prorodzinna?! Na nfz w ciąży poszłam raz, na pierwszą wizytę. Myślę pracuję, płacę i po co prywatnie. Wizyta trwała dosłownie 4minuty, pani doktor ciąże potwierdziła- mówiąc chyba 7 tydzień, skierowań na badania żadnych, karty ciąży brak, terminu porodu nie określiła, o usg nie wspomne, termin następnej wizyty za 5 tygodni i pytanie na koniec "z tą ciążą to będzie pani tu czy gdzieś prywatnie chodziła?" Rozwaliła mnie totalnie  Więc zabrałam tą moją ciążę i jeszcze tego samego dnia poszłam prywatnie 
|
Witamy
ja trafiłam na lekarza cudownego na nfz i nie zamieniłabym na żadnego innego na każdej wizycie usg i wogóe zawsze ma czas zawsze pogada wszystko wytłumaczy ale to albo trafi się lekarz z powołania albo nie
Cytat:
Napisane przez headzik
cześć dziewczyny  ja dziś zaczynam 20tc, także jestem równo w połowie. Tak mnie kość ogonowa boli, i promieniuje na lewe biodro, że muszę spać w tym kółku poporodowym..  inaczej wyłabym z bólu całą noc.
no i zdjęcie mojego jakże ciążowego brzucha.
|
piękny
|