2013-10-05, 10:34
|
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Emma, ja również popieram Twoje zdanie Na wszelki wypadek będę mieć chociaż ze 2 butelki i mm. Też chciałabym karmić piersią, ale nie za wszelką cenę, w czasie kryzysu można przecież sobie pomóc? A to, że podam raz czy dwa mleko nie oznacza, że laktacja mi się zahamuje 
Pilotka, ja biorę magnez - dawka 500 mg jedna tabletka. Przeważnie biorę po 4 tabletki dziennie (2 rano i 2 wieczorem), wczoraj przy tych skurczach dwóch wzięłam dodatkowo w południe 2 tabletki . Dzisiaj mam spokój z brzuchem, jest ok. Czytałam, że magnezu raczej się nie przedawkuje, a w ciąży kobiety biorą jeszcze większe dawki zalecane na receptę, więc tym bardziej nie boję się, że zbyt dużo biorę.
A co do tej wstrętnej toxo - głupio mi pisać, ale napiszę... No więc mamy takiego kota - dachowca, właściwie kotkę....ogólnie bardzo lubi z nami przebywać w domu, a tż też jest bardzo za nią. Często jak tż coś robi w kuchni lub siedzi, kocica uwielbia obcierać się o nogawki od spodni (wiecie, koty tak robią)... i oczywiście pewnego ranka z tż jakoś się droczyliśmy na łóżku, takie tam głupie zabawy, a ja głupia w tej zabawie ugryzłam tż w nogę przez piżamę-nogawkę - tylko zrobiłam to lekko bo ledwo jak tego dokonałam (właściwie na wpół dokonałam, bo się zorientowałam) to pomyślałam - co ja robię???!!! I tak za 8 dni poleciałam do laboratorium na zbadanie toxoplazmozy... Do poniedziałku muszę wytrzymać Pytałam się tż kiedy prał tą piżamę, czy pamięta kiedy kot się obcierał i czy w ogóle obcierał - a on mówi, że piżama ma ze 2-3 dni i nie wiem czy kot się obcierał czy nie. Dziewczyny mówię Wam, od początku ciąży COŚ... zawsze musi być coś czym się stresuje... Powiedziałam już , że chyba to dziecko urodzę w 40 tyg. a na koniec padnę...
08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739.
26 czerwiec - beta 51800 i serduszko 
Wymiana kosmetyczna:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700
|
|
|