2013-10-05, 09:41
|
|
Moderator
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Napisane przez Wróżka_Dzyńdzyńdzyń
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z kasami pierwszeństwa. Wiadomo, że ciężarna powinna być obsłużona bez kolejki ale najczęściej przy takich kasach ustawiają się normalni klienci. Co w takiej sytuacji? Powiedzieć ładnie 'przepraszam' i domagać się zabrania swoich zakupów z taśmy? 
|
Jestem pewna ze nawet jakbysmy mialy mega brzuchy to ludzie beda udawali slepych. Ja jestem taka pipa ze wole stac niz sie prosic, ale jak kiedys mi bedzie na prawde ciezko to po prostu sie wepchne Innej metody chyba nie ma.
Cytat:
Napisane przez niezapomnijkaa09
Dziewczyny czy któraś może mi napisac jak to jest z tym USG genetycznym? Ciążę prowadzę na abonament w Luxmedzie , teraz na czwartek mam wyznaczone usg- będę wtedy w 13 tc. Czytałam, ze takie usg genetyczne robi tylko kilku lekarzy w danym mieście. Żaden z lekarzy w Luxmedzie nie widnieje na liście, którą przeglądałam. Na moje pytanie u mojej lek. ginekolog czy to usg będzie genetyczne czyli z pomiarem kości nosowej itp. odpowiedziała, że oczywiście bo taka jest norma w prowadzeniu ciąży. Znalazłam prywatnie lek. Roszkowskiego polecanego wszem i wobec w Warszawie ale za takie USG chce ok. 500 zł i nie wiem co zrobić? Gdzie Wy robiłyście to usg? Przecież nie każdego stać na takie badanie  Martwię się i nie wiem co zrobić.
|
Ja mialam robione przez mojego lekarza, ktorego nie ma na liscie. Po prostu doszlam do wniosku, ze to ze ktos nie ma certyfikatu wcale nie znaczy ze sie nie zna.
Cytat:
Napisane przez frogutka
Witam,
Można się przyłączyć? Podczytuje Was już od jakiegoś czasu  i wreszcie postanowiłam się ujawnić 
Będę mamą marcowego dzieciaczka, termin 07.03.2014r.
Od dziś zaczął się 19 tydzień, a od tygodnia czuję ruchy mojego Malucha  Wiemy, że będzie Syn lub Córka  , ponieważ na ostatnim usg w 16 tyg. nasz potomek pokazał 2 zacne pośladki i pięty, na koniec ładnie się uśmiechnął- taki tajemniczy Ktoś
Ogólnie czuję się dobrze, ciąża książkowa- tfu nie zapeszając  a Maluch rośnie, oj rośnie rośnie- brzuch jest i to spory, nie da się nie zauważyć 
Proszę o dopisanie mnie w kalendarzu i teraz obiecuje udzielać się regularnie 
|
Witaj 
Zebym mogla dopisac do listy, poprosze o wiecej danych - wg wzoru z 1 strony
|
|
|