2013-10-05, 10:51
|
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wierzycie w ewolucje?
Cytat:
Napisane przez SinOfCane
Skoro każde dziecko jest inne to i ma unikatowe DNA i każdy plemnik jest unikatowy. Przyczyną tej unikatowości na pewno nie są zmiany losowe! To zostało tak ZAPROGRAMOWANE!
|
Jest coś takiego jak rekombinacja. Do tego do gamety wchodzi jeden z dwóch chromosomów z pary. To nie jest cud. Są za to odpowiedzialne konkretne białka. W śwetle współczesnej wiedzy gadając o zaprogramowaniu wychodzisz na osobę o zawężonych horyzontach delikatnie mówiąc.
Cytat:
|
Potrafisz od zera napisać program w postaci kodu DNA na jakąkolwiek istotę żywą? Jeżeli nie to nie krytykuj kogoś kto potrafi. Może kiedyś będziemy sami to potrafili robić, ale dziś to co napisałaś to dla mnie jest pycha w czystej postaci.
|
Ja nie, ale Craig Venter na przykład potrafi. Nawet dodał tam kilka śmiesznych rzeczy jak pisał
A to z czym ewolucja jeszcze się nie uporała (czy jak tam wolisz - programista) to np. wyrostek robaczkowy, zęby 'ósemki' itp.
Cytat:
@wszyscy
Chwilowo zaprzestaje używania słowa mutacja, bo co poniektórzy chyba za mutację uważają jakąkolwiek zmianę w DNA której przyczyny nie znają. Ja z tak nieścisłą definicją nie chcę mieć nic wspólnego.
|
Jak to nie znają przyczyny? Znamy całą gamę czynników powodujących mutacje. Możemy też przeprowadzać mutagenezę w konkretnch miejscach.
|
|
|