Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-05, 10:54   #1567
Natala84
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
no wlasnie ja tez nie rozumiem
mozna przejsc na jezyk papu, amu. bee, kuku itp.
mozna pisac normalnie
a ja tez lapie dystans mowiac ze moje dziecko pozera, wyzera, wali klocki jak smok, pierdzi jak stary itp.
nie wolno tak? bo uslyszy i zapamieta do konca zycia ze pierdzi jak stary? zaburzy to jego pewnosc siebie i nigdy juz nie bedzie wolny od tej etykietki przyklejonej mu przez matke w okresie niemowlectwa?

zaskakuje mnie jak latwo tutaj wydajecie rozne opinie i nie pisze teraz o tej sytuacji. ale odniose sie do wczorajszej dyskusji o tym ze.papuga zostawila swoje placzace dziecko na chwile.
komentarze ze dziecko potrzebuje, ze nie manipuluje, ze dziecko dazy do, ze trzeba mu zapewnic itp.
wiekszosc z tych rzeczy to tylko wasze opinie a nie fakty wiec moze darujcie sobie pouczanie jak kto ma sie ze swoim dzieckiem obchodzic dopoki mu ewidentnie krzywdy nie robi

ja mam mase uwag do tego co niektore z was robia, dodatkowo wiele z tych uwag ma potwierdzenie naukowe
ale nie zamierzam nikogo pouczac ani nawet o tym.pisac bo bie wiele to zmieni a dzieci od lat wychowuja sie w roznych warunkach i na roznych zasadach i zyja i juz
a ja uważam, że warto pisać bo niektóre nasze zachowania/metody mogą wynikać po prostu z niewiedzy. ja sama zanim urodziłam Marysię czy zaraz po, miałam zupełenie inne spojrzenie na macierzyństwo i to forum wiele wiele zmieniło. właśnie dlatego, że ktoś zwrócił mi raz czasem na coś uwagę, podrzucił jakieś ciekawe linki itd. nie chodzi o pouczanie czy ganienie tylko poszerzenie perspektywy, a co ktoś postanowi z tym zrobić to juz inna sprawa
co do niesłitaśnego słownictwa to w tym przypadku myślę ważny jest też cały kontekst. jako że dla Inwersji wszystko jest na nie i wszystko jest złe, to jej sformułowania typu "obżarł się jak świnia" brzmią dość pejoratywnie, jakby miała mu za złe że zjadł (dużo rozumiem), że kupę robi, że domaga się zmiany pieluchy

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
skoro tak,to Wasze zyczenie jest dla mnie rozkazem.
za skarby świata nie lubie sie ludziom narzucac.
nic nie zrozumiałaś
na chwile obecną to raczej my się narzucamy ze swoimi radami dla Ciebie, które mam wrażenie wcale nie są przez Ciebie mile widziane

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora