Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Z trądzikiem do lekarza?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-05, 12:26   #170
jackdaniels666
Raczkowanie

Dot.: Z trądzikiem do lekarza?

Lekarz, mówicie..
Wybrałam się jakiś czas temu do dermatologa, głównie z powodu wypadających włosów ale stanu cery także. I wiecie co powiedziała mi pani doktor? Żeby wybierać na co chcę się leczyć bo ona nie ma czasu. Wtedy pomyślałam - oho, no to się "poleczyłam". Ale wybrałam włosy bo twarz od biedy da się zakryć podkładem i korektorem, a włosów sobie nowych nie zasadzę w głowie. I moja wizyta tam okazała się zupełnie zbędna, nie dostałam żadnej propozycji leczenia, nie zlecono mi żadnych badań, nic - tylko typowe pseudoporady niczym z plotkarskiego pisemka dla kobiet żeby nie używać suszarki i lakieru do włosów - dni kiedy stosowałam lakier można policzyć na palcach jednej ręki, a suszarkę używam tylko w naprawdę awaryjnych sytuacjach.
To było chyba w sierpniu, a jakoś w połowie września miałam przyjść w związku z trądzikiem. Nie przyszłam, bo pewnie usłyszałabym, że nie dbam o siebie i żrę śmieci.
Wniosek - specjaliści na NFZ to strata czasu. Chyba, że gdzieś istnieją i tacy, którzy przykładają się do wykonywanego zawodu. Mi się póki co tacy nie trafili.
Chociaż patrząc na prywatnych ortopedów, których odwiedziłam za ciężką kasę, też nie ma się czym pochwalić.
jackdaniels666 jest offline Zgłoś do moderatora