2013-10-05, 14:14
|
|
Raczkowanie
|
Czy to nie będzie głupie?
Hej,
chciałam się poradzić w pewnej kwestii Sześć miesięcy temu rozstałam się z chłopakiem. Po prostu nam nie wyszło i tyle 
Byliśmy z dwóch różnych, dosyć odległych miejscowości. Od tego momentu miewamy ze sobą sporadyczny kontakt. Z tego, co wiem, z kimś się spotyka i nic mi do tego.
Jakiś czas temu wysłałam CV do jednej firmy, która znajduje się w Jego mieście i dostałam pozytywną odpowiedź (jest szansa na odrobienie stażu i zatrudnienie w późniejszym czasie). Waham się trochę, ponieważ nikogo tam nie znam, nie wiem, czy dałabym radę w nowym, dużo większym mieście Chciałam Go (Byłego) poprosić o pomoc w znalezieniu jakiegoś pokoju. Chodzi mi tylko o to, żeby ze mną "rozejrzał się" po mieście, bo ja nie chcę się błąkać z mapą w ręce, zwłaszcza, ze mam słabo rozwinięty zmysł orientacji w terenie Gdy byliśmy razem, to on przyjeżdżał do mnie, ja byłam u Niego tylko kilka razy, miasta prawie nie znam. Umiałam dojechać z dworca do Niego, czasami podjechać ewentualnie do centrum i wsjo 
Jak myślicie, czy wypada w tej sytuacji prosić o pomoc? Obawiam się, że on potraktuje moją prośbę jako narzucanie się bądź chęć powrotu. Obecnie nie mam pracy, a to jednak jest jakaś szansa. Zaczynam żałować, że to CV w ogóle wysłałam... bo niepotrzebnie się teraz denerwuję
|
|
|