2013-10-07, 12:46
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wigilia poza domem - polećcie sprawdzony obiekt
Cytat:
Napisane przez Katarzyna_kocham gory
Też zastanawiamy się nad wyjazdem świątecznym, ale chyba jeszcze nie w tym roku  . Z jednej strony kusząca propozycja, bo można uniknąć całego zamieszania z przygotowaniami, gotowaniem, sprzątaniem, przyjmowaniem gości... ale z drugiej strony nawet jeśli się zdecydujemy z mężem na wyjazd to chyba i tak ubiorę choinkę i zrobię świąteczne porządki  Nie wiem dlaczego, ale wydaje mi się, że góry są najlepszym możliwym miejscem na taki wyjazd, bo w górach zawsze jest coś ciekawego do zrobienia i pełno atrakcji niezależnie od pory roku. Na pewno polecam przykładowo Karpacz, Szklarską Porębę, albo na przykład Ustroń. Tak jak wcześniej pisałam, na święta nie byłam, ale od wielu lat jeżdżę tam na wakacje i jest niesamowicie. ZamyślonaRoztargniona - wystarczy, że wpiszesz w wyszukiwarce bazę noclegową danej miejscowości to szybko otrzymasz linki do różnych pensjonatów i tym podobnych miejsc. Na pewno na stronach będziesz miała wyszczególnione różne oferty, a w razie wątpliwości zawsze możesz zadzwonić i dopytać. Tak czy inaczej, jeśli poważnie myślisz o takiej opcji jak wyjazd na święta to lepiej spiesz się z załatwianiem miejsca, bo im później, tym mniejszy wybór i na ostatnią chwilę też najdrożej.
|
Kocham góry, ale perspektywa stania w korku na Zakopiance zniechęca mnie i dlatego obieram przeciwny kierunek.
Szukałam już różnych miejsc, noclegi są, ale mało które organizują kolację wigilijną dla gości, wspólne ubieranie choinki, śpiewanie kolęd. Nawet jak to jest, to jak słyszą że z małym dzieckiem i psem,to nie są chętni.
|
|
|