2013-10-07, 18:26
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: Fakty i mity na temat trądziku...
Cytat:
Napisane przez Figula94
Cytuję:
"Jaka ochrona przeciw promieniom UVB?
PA oznacza stopień ochrony UVA (promienie UVA są spowodowane starzeniem czynników) systemu i jest japoński pomiar ochrony przeciwsłonecznej, która jest oparta na trwałej pigmentacji (PPD) odczyt reakcji na 2-4 godzin od ekspozycji na słońce.
Mamy trzy rodzaja Pa oznaczane przez zazwyczaj przez plusiki:
PA + zapewnia pewną ochronę UVA z czynnika PPD 2-4. Chroni wrażliwą skórę przed zbyt niskim lub średnim promieniowaniem UV.
PA + + zapewnia umiarkowaną ochronę przed promieniowaniem UVA ze współczynnikiem PPD 4-8. Oferuje lepszą ochronę przed promieniami UVA i może być stosowany przez osoby o skórze normalnej narażonej na średnim promieniowaniem UV.
PA + + + zapewnia dobrą ochronę przed promieniowaniem UVA ze współczynnikiem PPD> 8. Jest to najsilniejszy stopień ochrony przed promieniowaniem UVA już dostępne. Jest przeznaczony do skóry normalnej pod bardzo silnym lub bezpośrednim promieniowaniem UV.
WNIOSEK:
Szukając dobrych kremów ochronnych. Zwracajmy szczególną uwagę na filtry!!! Dobry, skuteczny krem MUSI mieć ochronę przeciw promieniom zarówno UVA i UVB!!! "
Przepraszam, błąd w tekście. Dobrze, że ktoś zwrócił uwagę - tam powinno być "Niestety,żeby nie było zbyt prosto, SPF działa TYLKO I WYŁĄCZNIE przeciw promieniom UVB
Jaka ochrona przeciw promieniom UVA?"
Bo ja generalnie mam taką ochronę w kremie BB z Misshy, czy jak tam się to pisze, ale rzadko kiedy go używam. A z ochronę spf też nie przesadzam, mi 20 wystarcza spokojnie, zresztą czytałam na łuskiewniku (też nie pamiętam dokładnie nazwy, ale chyba tak to było), że większa ochrona nie ma sensu.
|
Dziękuję Ci bardzo za wyjaśnienie ja niestety nie używałam nigdy filtrów (obecnie mam 6), więc to zdecydowanie za mało... Teraz szukam fajnego kremu z większą ochroną
|
|
|