Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Fakty i mity na temat trądziku...
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-07, 18:26   #67
Erwina1234
Zadomowienie

Dot.: Fakty i mity na temat trądziku...

Cytat:
Napisane przez Figula94 Pokaż wiadomość
Cytuję:

"Jaka ochrona przeciw promieniom UVB?

PA oznacza stopień ochrony UVA (promienie UVA są spowodowane starzeniem czynników) systemu i jest japoński pomiar ochrony przeciwsłonecznej, która jest oparta na trwałej pigmentacji (PPD) odczyt reakcji na 2-4 godzin od ekspozycji na słońce.
Mamy trzy rodzaja Pa oznaczane przez zazwyczaj przez plusiki:

PA + zapewnia pewną ochronę UVA z czynnika PPD 2-4. Chroni wrażliwą skórę przed zbyt niskim lub średnim promieniowaniem UV.

PA + + zapewnia umiarkowaną ochronę przed promieniowaniem UVA ze współczynnikiem PPD 4-8. Oferuje lepszą ochronę przed promieniami UVA i może być stosowany przez osoby o skórze normalnej narażonej na średnim promieniowaniem UV.

PA + + + zapewnia dobrą ochronę przed promieniowaniem UVA ze współczynnikiem PPD> 8. Jest to najsilniejszy stopień ochrony przed promieniowaniem UVA już dostępne. Jest przeznaczony do skóry normalnej pod bardzo silnym lub bezpośrednim promieniowaniem UV.

WNIOSEK:
Szukając dobrych kremów ochronnych. Zwracajmy szczególną uwagę na filtry!!! Dobry, skuteczny krem MUSI mieć ochronę przeciw promieniom zarówno UVA i UVB!!! "

Przepraszam, błąd w tekście. Dobrze, że ktoś zwrócił uwagę - tam powinno być "Niestety,żeby nie było zbyt prosto, SPF działa TYLKO I WYŁĄCZNIE przeciw promieniom UVB
Jaka ochrona przeciw promieniom UVA?"

Bo ja generalnie mam taką ochronę w kremie BB z Misshy, czy jak tam się to pisze, ale rzadko kiedy go używam. A z ochronę spf też nie przesadzam, mi 20 wystarcza spokojnie, zresztą czytałam na łuskiewniku (też nie pamiętam dokładnie nazwy, ale chyba tak to było), że większa ochrona nie ma sensu.
Dziękuję Ci bardzo za wyjaśnienie ja niestety nie używałam nigdy filtrów (obecnie mam 6), więc to zdecydowanie za mało... Teraz szukam fajnego kremu z większą ochroną
Erwina1234 jest offline Zgłoś do moderatora