2013-10-08, 12:40
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 5
Cytat:
Napisane przez lidkaa82
Trudno mi podjąć taką decyzje, bo chociaż pies doprowadza mnie do białej gorączki to jest z nami ponad 3 lata, mamy go od szczeniaka, był naszym pierwszym "dzieckiem", ale chyba czas odłozyć sentymenty i pomyśleć co będzie najlepsze dla pieska i dzieciaków. Na dzień dzisiejszy jestem przekonana że jeśli go oddamy to chyba nigdy nie zdecyduje sie na innego psa w domu
---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------
Zresztą to nie jedyne problemy z naszym Nufikiem, nie pozwala sobie obciąć pazurów (gryzie i to dość boleśnie) nie pozwoli sobie założyć kagańca (a jeździ czasem pociagiem i powinien wtedy mieć chociaż opaske na pyszczku) Mnie kiedys ugryzł jak próbowałam go wyczesać. Ta jego nieobliczalność najbardziej mnie przeraża. Bo normalnie na codzień sie słucha i mnie i męża, wykonuje polecenia, ale czasem wyskoczy z czymś takim
|
Rozumiem twój niepokój, ja też ciąglę myślę co będzie z naszą rozpiesciuchą jak się Lenka pojawi, zwłaszcza że sunia nie lubi dzieci i jest o naszą uwagę bardzo zazdrosna, zawsze musi być w centrum ale nigdy, przenigdy jej nikomu nie oddamy 
W ogóle sobie nie wyobrażam naszej rodzinki bez niej, jest z nami 4 lata, kocha nas a my ją i wiem że jak pojawi się problem to będziemy szukać pomocy u specjalistów.
Wiem jak pies potrafi tęsknić za swoja rodziną(za stadem) czasami potrafi tygodniami a nawet miesiącami nie jeść, jest smutny, nawet przysmaki nie pomagają...
|
|