Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz.3
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-09, 11:18   #154
Zosienieczka
Rozeznanie

Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:) cz.3

psotka zgadza sie mnie nie ma ale kiedys bylam poki nie odkrylam, ze znajomii buszuja po wizaz, a z latwoscia by rozpoznali awatar dlatego mnie nie ma ani wagi w podpisze tylko liczba jaka dziele mnie to wagi

Cytat:
Napisane przez Violett_ Pokaż wiadomość
Zosienieczka, Psotka - dzięki wielkie za wyjaśnienia

Pierwszy dzień na 10 PŻ - myślałam w pracy, że zwariuję. Cały czas byłam tak NIEZMIERNIE, niewiarygodnie głodna! Może zmniejszenie porcji to był zły pomysł? A Wy - te z Was, które stosują 10 PŻ - faktycznie jecie takie porcje, jak tam opisane? Zawsze duża szklanka warzyw i ilość białka wielkości dłoni?
ze mna jest, ze ja po tylu latach odchudzenia, nauki w szkole w dziedzinie technologii zywienia itp znam wartosci bialek, wegli i tluszczy w rzeczach, ktore czesto jadam i ktore lubie.
Ilosc bialka to sprawa indywidualna dla kazdego bo zalezna jest od wagi osoby odchudzajacej sie przyklad(imona przypadkowe):

Basia wazy 80kg, Krysia wazy 70kg

Basia dziennie powinnam zjesc 80x2g bialka=160g bialka=32g bialka na jeden posilek zakladajac, ze jada 5posilkow dziennie

Krysia dziennie powinnam zjesc 70x2g bialka=140g bialka=28g bialka na jeden posilek zakladajac, ze jada 5posilkow dziennie

Korzystaj ze stronki www.ilewazy.pl tam masz zobrazowane na porcje i wielkosci niemal doslownie wszystko wraz z tabelkami ile bilaka, tluszczu i wegli w czym jest. Niektorych rzeczy nie ma jak rodzaje wedlin ale np. jest poledwica sopocka, szynka z indyka, szynka wieprzowa wiec na podstawie ich mozesz patrzec mniej wiecej ilosc bialka. Ja jak czegos nie pamietam zagladam tam. Patrze jedynie na ilosci bialka, bo ja i tak wszystko gotuje albo pieke w folii.
Warzywa sprawdzalam tylko raz za pomoca szklanki by zobaczyc na talerzu mniej wiecej jak to wyglada objetosciowo. Tam jest napisane, ze min. szklanka wiec jak zmiescisz moze nawet i 2 A jak przekroczysz bialko to nic sie nie stanie. Jedynie uwazaj na tluszcz w miesach, bo jak cos ma duzo bialka to analogicznie ma duzo tluszczu ale tu zasada prosta unikac smazenia najlepiej, a jak juz z minimalna iloscia tluszczu.

To tyle wykladu z rana

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

violet jaki obralas system przygotowac i jak ci to wychodzi?

Zosienieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując