Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Czy to dzieci prowokują do gwałtów?
Podgląd pojedynczej wiadomości

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-10-09, 22:28   #12
madzia1251
Raczkowanie

Dot.: Czy to dzieci prowokują do gwałtów?

Cytat:
Napisane przez magd102 Pokaż wiadomość
Zapraszam do wypowiedzi,ponieważ nie wiem już kto ma racje i kto się myli...

Temat znany z ostatnich dni dzięki wypowiedzi księdza Michalika:

Wielu tych molestowań udałoby się uniknąć, gdyby te relacje między rodzicami były zdrowe. Słyszymy nieraz, że to często wyzwala się ta niewłaściwa postawa, czy nadużycie, kiedy dziecko szuka miłości. Ono lgnie, ono szuka. I zagubi się samo i jeszcze tego drugiego człowieka wciąga. (...)

Dzisiaj otrzymujemy z instancji międzynarodowych, światowych instrukcję, że mamy zaczynać informację, czy wprowadzenie w życie seksualne dziecka, w przedszkolach. To jest horrendalna rzecz, przecież trzeba pomóc i dziecku i rodzinie być mocniejszą, a nie iść po tej linii najłatwiejszej".

Dlaczego księża uważają,że uświadamianie dzieci o seksie jest pójściem po najłatwiejszej linii ?
Czy to nie jest tak,ze dzięki tej wiedzy,dzieci mają świadomość,że to co robią im dorośli nie jest dobre i częściej zgłaszają takie sytuacje niż dzieci nie mające tej wiedzy ?

I znowu mam wrażenie,że sytuacja jest zganiana na sytuacje rodzinną w domu dzieci,a co z sytuacją rodzinną księży? Może gdyby Ci księża mieli dobrą sytuacje w domu to by dziecka nie tkneli nawet gdyby do nich "lgnęło" ?

Kojarzy mi się to z sytuacją - ubrała krótką spódniczke więc jest winna gwałtu

Oczywiście za wypowiedz padły już przeprosiny oraz tłumaczona była lapsusem językowym, jednak dopiero po fakcie i reakcji ludzi.

Jak to faktycznie jest z tym molestowaniem?
Kto kogo prowokuje i kto nie miał dobrych relacji w domu?
wypowiedz mówiąc łagodnie dziwna. dziecko to dziecko. nawet jeśli ma złą sytuację w rodzinie to chce aby ktoś je przytulił, troszczył się itd. a nie żeby je wykorzystywać seksualnie. to oczywiste chyba.. tak że argumenty w ogóle z kosmosu wzięte.

ale muszę dodać też, że straszliwie mnie denerwuje nagonka medialna. wygląda to tak jakby wszyscy pedofile byli księżmi i wszyscy księża pedofilami. jakoś o świeckich pedofilach już tak się nie mówi. owszem istnieją pedofile w kościele (jak wszędzie) ale na litość boską nie cała grupa.
Cytat:
Napisane przez Catjusza Pokaż wiadomość
Niesamowicie zręcznie postawiłaś problem, gratuluję
No kto kogo prowokuje ? Nikt nikogo, chyba że za prowokację przyjąć, że dziecko w ogóle jest.

Ta czarna hołota już sama nie wie co pierdzieli, żeby im jęzory pousychały, sukinsynom. Tyle mojego komentarza.
I to nie był żaden lapsus, ten sukinkot naprawdę tak uważa, po prostu się wygadał.
o tym np mówię
madzia1251 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując