2013-10-09, 23:58
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
Napisane przez maria28
Niby tak. Z drugiej strony, skład mleka zmienia się z czasem, dostosowując do potrzeb dziecka.
Co myślicie o podaniu takiego mleka?
|
na początku jak mroziłam wyczytałam, że ze względu na zmiany w składzie nie powinno się trzymać dłużej niż 2-3 tyg i tego się trzymałam, ale im dziecko starsze tym chyba wolniej/rzadziej ten skład się zmienia 
Cytat:
Napisane przez pani22ka
(mój mnie teraz pierze... jak będzie starszy i nadal będzie sprawdzał jak dobrze przylega dolna powieka, to szkoła z internatem w wieku 7 lat  )
|
Jakub szczypie.
Cytat:
Napisane przez Moderna
moze i ja tez sie obrażę za to na was 
|

Cytat:
Napisane przez eluśka87
Karmilam syna i mam pytanie z tych glupich ;p czy wasze dzieci tez sie czasem poca jak jedza z cycusia..tak intensywnie moj szaleje czasem jak sie dorwie i glowka mokra 
|
to chyba normalne że dziecko się poci jedząc, Jakub pocił się przy cycu, poci się przy butli. nie zawsze, ale jak zmęczony wieczorem to zanim wypije wszystko to spocony jest.
---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------
Cytat:
Napisane przez Dragusia88
dziewczyny jak nie chcecie komentarzu do swojego zachowania to po prostu o tym nie piszcie i już 
|
popieram albo piszmy i przyjmujmy do wiadomości zdanie innych, żeby też nie popaść w drugą skrajność, że nagle będziemy się bały cokolwiek napisać (już i tak piszemy mniej..)
Cytat:
Napisane przez jolanT
Hej dziewczyny!
Wpadlam do Was na chwile.
Jestem z Ewunia w szpitalu
Rano dostala goraczke 38. Zaczela marudzic plakac nic nie jadla.
Pojechalismy do lekarza a tam juz 40!
Skierowanie do szpitala na badania.
Szybko zebralismy sie. W szpitalu mocz krew badanie.
No I okazuje sie ze malutka ma infekcje drog moczowych 
Mam wyrzuty sumienia, ze popelnilam blad gdzies w pielegnacji..
Mocz wyszedl pozytywny wdala sie jakas bakteria :/
Zostajemy min. 3 dni. Podaja juz antybiotyk (wenflon w raczce-poryczalam sie jak glupia; z reszta cala droge plakalam) Jutro zbadaja nerki.
Dziewczyny! Trzymajcie kciuki  aby bylo dobrze!
|
Zdrówka!
Cytat:
Napisane przez BYou
A jakbyś do mnie na ślub przyszła w białej kiecce to bym Ci wylała barszczyk albo winko i musiałabyś przebrać  kolor biały, ecru, śmietanka w tym dniu jest zarezerwowany dla PM 
|
ja też wg mnie biały kolor jest w tym dniu dla panny młodej, chyba, że jej samej jest obojętne czy ktoś przyjdzie na biało czy nie. ja osobiście wolałam nikogo więcej nie widzieć w tym dniu w bieli i sama na wesele nie założę nigdy białej sukienki. argument, że czasy się zmieniły do mnie nie przemawia, bo nie brałam ślubu wieki temu 
---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------
Cytat:
Napisane przez BYou
Dziewczyny podaje Któraś mm z HIPP? 
Jedna z Mam styczniowo-lutowych trafiła już drugi raz na zepsute:/po przygotowaniu zważyło się 
|
tak. nie zauważyłam nic dziwnego. a może niech ta mama poda coś więcej? jakaś seria? data ważności?
---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:49 ----------
dziewczyny, reeeeeelaaaaaaakssssssss. . ja wiem że w większości jesteśmy zmęczone, niewyspane, że łatwiej o nerwy ale jesteśmy tu kopalnią wiedzy i pytajmy, odpowiadajmy, nie oceniajmy, nie krytykujmy, piszmy o wszystkim o czym chcemy.
ajjj.. ja się nie obrażam, piszcie co chcecie, ja też będę pisać 
po raz kolejny ulitowałam się dziś nad błagalnym spojrzeniem Jakuba i dałam mu ziemniaczków z sosem i buraczków od siebie z talerza na spróbowanie. nie był zadowolony, że tylko popróbował. jego wzrok śledził po kolei nasze talerze.. a po południu pierwszy raz pozwoliłam mu posiedzieć w spacerówce w pozycji półsiedzącej, był zachwycony. ale jednak dopóki będzie wytrzymywał będzie leżał, siedzenie jak zacznie się wściekać i na chwilę.
|
|
|