|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Hej, jestem po dentyscie mam znieczulone pol twarzy, nawet ucho, ale nic nie czuje  a i dowiedziałam się bardzo waznej rzeczy od pana w poczekalni kiedy Was czytałam na kom, zeby tel nie byl szkodzliwy dla naszego zdrowia trzeba korzystać z niego w pudełku kartonowym, a kiedy siedzisz przy kompie to trzeba ubierac plastikowy fartuch wlasnie w takim siedze 
Cytat:
Napisane przez Magiusa
Tu nasuwają mi się 1sze pytania:
1. Czy jeśli moje dziecko dojdzie do powiedzmy zjedzenia pełnego słoiczka czyli się naje to później coś dawać do
popicia?
2. Czy każde nowe danie wprowadzam tak samo? Tzn. 3 dni marchewka, jak przejdzie to 3 dni marchewka z czymś tam i tak wszystko po kolei by w końcu wybrać co podaje mu na obiad i dać pełen słoik?
No i czytając dalej napisano by drugim zastąpionym posiłkiem była kolacja i zastąpić ją kaszką ( rozumiem, że w zależności od tego czy gluten już tolerujemy czy nie to taką z glutenem lub nie) i tu moje kolejne pytanie
1.Czy tą kaszkę podajemy z łyżeczki też? Czy dolewać do mleka? I j.w. pytanie o picie?
|
ja marchewke dałam na 3 razy, pozniej byłam u pediatry i powiedziała, ze jak chce to dac mu cały słoik, więc na drugi dzien wciągnal cały słoik marchewka + ziemniak, a wczoraj pół słoika dynia+ziemniak bo mu nie smakował i popic daje, w przyszłym tygodniu próbujemy mieso, a za tydzien wprowadzam desery
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko
 dzieki za odzew 
Ja juz zaczelam rozszerzanie i dobrze mi z tym  , zawsze to jakies urozmaicenie w ciagu dnia hehe, a tak serio to ja szczesliwa, bobinka tez wiec my to lubimy, oczywiscie nie pomijajac cyckowania. My zaczelysmy od jabluszka, pozniej dawalam jablko z bananem, tak radzila nasza pediatra. Teraz podajemy marchewke, pozniej standardowo ziemniak, dynia itd. W Tracy Hogg pisalo ze po tygodniu rozszerzania diety posilek, ktory byl np. O 9 rano, przenosimy na 13, a o 9 wprowadzamy cos nowego.
|
hehe dla mnie tez ten obiad to urozmaicenie pol godziny robienia czegos konkretnego i mam jakis cel
Cytat:
Napisane przez diabli
fajne te puzzle  i mało elementow do układania. szymek jak był malutki to miał jakies takie obrazki i pelno w nich było takich kawaleczkow, które wypadaly, on je wydlubywal...masakra  fajne, ale do układania dla starszego dziecka - bo zajmowaly go na dluuugo. podobają mi się te Wasze  i swetne panele  to tak na etapie budowlano-remontowym hehe. my chyba zdecydujemy się na jasny dab sonoma...sama już nie wiem czy mi to wszystko będzie pasowalo (kazda rzecz w innym sklepie i nie mam jak przymierzac  ) chciałabym isc trochę w te skandynawskie klimaty...ale z nowoczesnymi akcentami 
|
fajne panele, mi tez podobał się skandynawski styl, ale mezowi nie, wiec z skandynawskiego zostały tylko białe sciany
chyba tez zamowie te puzle co wszyscy nie moge miec skip hop to mi wszystko jedno własnie muszę to dzisiaj zamówić, żebym miała gdzie ulokować wizazowe towarzystwo w przyszłym tygodniu 
Pearl, czy tobie tez nasza miss pediatrii powiedziała, ze gluten wprowadzic po skonczonym 10 miesiącu i bez ekspozycji ? bo nie wiem co robic teraz, tzn chciałam poczekac, ale az tyle 
deb fajnie z tym pluciem przynajmniej nie marudzi
Agnes :
Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-10-10 o 15:10
|