Ja również

Nie maluję się codziennie, raczej rzadko

Jeśli już, to na dzień podkład mineralny+ róż+ tusz+ ewent. cien. Jak najdelikatniej

Czasem minerały zastępuję tradycyjnym podkładem, ale tylko wtedy gdy chcę czuć że mam makijaż (minerały nie są wogóle wyczuwalne, co nie zawsze jest komfortowe

.
Jak długo max. mineralne podkłady utrzymują się Wam/ Tobie na skórze? Mi max. 4 godz.... jestem ciekawa czy są lepsze produkty?

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------
Kiedy muszę coś ukryć pojedynczego...Nakładam na pojedynczą zmianę korektor/ ewentualnie podkład potem podkład mineralny, na końcu znowu cienką warstwę korektora/ podkładu w płynie. To mój najlepszy i zarazem najtrwalszy sposób, jesli chodzi o ukrycie zmian

Ważne tylko by warstwy kosmetyków były jak najciensze.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------
Jakiej firmy to Twoje ulubione?

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------
O codziennym peelingu dziewczyny już się wypowiedziały..

Ja dodam tylko, że jeśli masz cerę szybko zanieczyszczającą się to mogę polecić Ci włączenie do codziennej pielegnacji kwasów w kremie do codziennego stosowania. Ryzyko podraznienia jest mniejsze niz przy codziennym szorowaniu peelingiem, a tak samo świetnie oczyszcza

Ja gdy zaczełam uzywam kwasów mogłam wogóle zrezygnować z peelingów

Po uzyciu mydła pamietaj by przywrócić odpowiednie ph skórze (hydrolatem, tonikiem, naparem ziołowym czy wodą termalną).