Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Jakie są zasady makijażu skóry trądzikowej?
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-11, 17:29   #89
Sabriel_
Zadomowienie

Dot.: Jakie są zasady makijażu skóry trądzikowej?

Cytat:
Napisane przez Agnieszka987 Pokaż wiadomość
Ja również Nie maluję się codziennie, raczej rzadko Jeśli już, to na dzień podkład mineralny+ róż+ tusz+ ewent. cien. Jak najdelikatniej Czasem minerały zastępuję tradycyjnym podkładem, ale tylko wtedy gdy chcę czuć że mam makijaż (minerały nie są wogóle wyczuwalne, co nie zawsze jest komfortowe.

Jak długo max. mineralne podkłady utrzymują się Wam/ Tobie na skórze? Mi max. 4 godz.... jestem ciekawa czy są lepsze produkty?

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Kiedy muszę coś ukryć pojedynczego...Nakładam na pojedynczą zmianę korektor/ ewentualnie podkład potem podkład mineralny, na końcu znowu cienką warstwę korektora/ podkładu w płynie. To mój najlepszy i zarazem najtrwalszy sposób, jesli chodzi o ukrycie zmian Ważne tylko by warstwy kosmetyków były jak najciensze.

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ----------

Jakiej firmy to Twoje ulubione?

---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

O codziennym peelingu dziewczyny już się wypowiedziały.. Ja dodam tylko, że jeśli masz cerę szybko zanieczyszczającą się to mogę polecić Ci włączenie do codziennej pielegnacji kwasów w kremie do codziennego stosowania. Ryzyko podraznienia jest mniejsze niz przy codziennym szorowaniu peelingiem, a tak samo świetnie oczyszcza Ja gdy zaczełam uzywam kwasów mogłam wogóle zrezygnować z peelingów
Po uzyciu mydła pamietaj by przywrócić odpowiednie ph skórze (hydrolatem, tonikiem, naparem ziołowym czy wodą termalną).
Po przypudrowaniu po 8h nadal sa na swoim miejscu. Pozniej troche sie scieraja ale jak czasami wracam do domu dopiero o 21 (a o 7 wychodze) to nadal mam go na sobie tylko traci na kryciu. Tyle ze ja nie mam problemow z nadprodukcja sebum.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Sabriel_ jest offline Zgłoś do moderatora