2013-10-12, 12:15
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Cytat:
Napisane przez maaaambaaaa
Dziewczyny mam do Was ogromną pośbę..Właśnie mi mąz odebrał wynik z badania TSH..Wynik:2,8720 Przedzial: 0,3500-4,9400
Powiedzcie mi czy mialyscie juz te badania robione i jak z waszymi wynikami??? Nie wiem czy moj jest ok czy mam sie martwic..;/  Jestem w 16 tyg..
|
Ale sprawdzałaś wg norm dla kobiet w ciąży?
Cytat:
Napisane przez baja_86
Dzień dobry
Twój wynik jest trochę poza normę. Za normę dla młodych kobiet moja endo uważa TSH max 2,5. Leczę się na niedoczynność tarczycy, wykrytą przed ciążą na szczęscie, bo moje TSH przed leczeniem wynosiło 6,8. Nie martw się wynikiem, jest tylko trochę poza normą, ale lepiej umówić się do endokrynologa. Ja taki wynik miałam w 13 tc przy braniu leku, teraz mam podniesioną dawkę. Najważniejsze miec to pod kontrolą.Pewnie będą chcieli abyś zrobiła dodatkowe badania tarczycowe
amelko nie zgodze się z tobą, że ten wynik jest ok. Oczywiście nie ma tragedii, ale najnowsze wytyczne mówią o normie TSH do 2,5
|
O to ja chyba też TSH zbadam Przed ciążą badałam i miałam 2,8 i myślałam, że już nie musze 
Cytat:
Napisane przez wiksza
Hey dziewczyny byłam wczoraj na kontroli u gina i okazało się że moje odwarstwienie łożyska jest na dal a co gorzej znalazł się krwiak jest gorzej niż tydzień temu .... Ogólnie z dzidzią wszystko dobrze
|
Leż dużo i się nie denerwuj Mam nadzieję, że na następnej wizycie usłyszysz lepsze wieści. Kiedy masz następną?
W ogóle to muszę się pochwalić, że obchodzimy dzisiaj połowinki - 20t 0d
Edytowane przez koziemleko
Czas edycji: 2013-10-12 o 12:22
|
|
|