Dot.: Aparaty ortodontyczne - wątek ZBIORCZY
Cytat:
Napisane przez smv
jucha stłoczoine to wlansie jak masz za duzo w gebie) w momm przypadku to moja 3l dolan wyszłaz łuku przez 'kochane' ósemki:  )
co do czerownego koloru to nie zgodze sie ze wybiela zeby...w kazdej gazecie mozan przeczytac ze czerwone kolory pożółcają, natomiast zimne kolory jak ajbardziej wybierlaja...nie mam osobiscie problemu z kolorem zeębów ale zauazylam z emoja 3l górna jest pożółknieta;/ wkurza mnie to
ma ktos na to sposob?
co do retencji (ktos pytał) to kto pwedzial ze jak sie nosi retencyjny aparat to sie go podkreca!!!!;o
z podkrecaniem zgodze sie przy aparacie ruchomym i tym tzw hyrax'ie czy inym diablestwie..ale nigdy przy noszeniu retencyjnego!  przeciez po to sie go nosi zbey zeby staly na miejscu a nie jeszcze sie rozchodzily  slyszlaam ze jakies 3 lata trzeba nosic taki retnecyjny
|
ja mialam czerwone gumeczki calkiem fajne :d
co do retencji to sa rozne rodzaje a nosi sie ja zaleznie od wady jaka mielismy, z tego co znam i widzialam to retencje sa takie : szyna przezroczysta taka jak do wybielania zabkow dwa zwykly taki retencyjny czyli na podniebienie i tylko drucik na zebach jest a trzeci to wlasnie taki jak ruchomy z taka sruba na srodku ktora sie skreca ktos tam u gory pisal ze taki miec bedzie czy juz, tzn ze orto zamiast konczyc leczenie stalym i ustawic all jak nalezy to konczy ruchomym ( z tego co wiem zreszta ktos napisal ze i tak ma jakies wypchniete zeby jak pomylilam to mnie poprawcie ) ;]