Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie 2013,
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-13, 16:14   #3609
God Of War 20
Zakorzenienie

Dot.: Już październik - zimno, plucha; nam się chce dużego brzucha!Staraczki-mamusie

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Ja to pierwotnie dzięki Perfuzji wiem, ale mój lekarz też je zleca

Płacę 200 zł (jeżeli wyjdzie źle i trzeba będzie roić test Pappa to w sumie 400 zł).
Perf płaciła 250 zł.
Pewnie poza Warszawą taniej
A no i ze skierowaniem można na NFZ robić

No i lekarz powinien być na liście:
https://courses.fetalmedicine.com/lists/web
No ale jak wyjdzie, że coś jest nie tak, dziecko się źle rozwinęło to co wtedy? Przecież nie można temu zapobiec...
To jest tylko w celu informacyjnym tak? Chyba wolałabym nie wiedzieć niż jakby coś miało być nie tak i zadręczać się całą ciąże...

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ----------

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość
Biedna ..

To badanie kazał Ci zrobić lekarz? Ponoć normą jest robienie takiego badania kobietom w ciąży 30+ i zagrożonym obciążeniem wadami genetycznymi... Pamiętam z pierwszej ciąży bo osobiście lekarz uznał to za zbędne skoro wszystko dobrze się rozwijało
Moja siostra też takiego czegoś nie miała... mi się wydaje, że to raczej nabijanie kasy... szczególnie na ciężarnych bo wiedzą, że kobieta się martwi to wszystko zrobi...