2013-10-13, 20:02
|
|
Raczkowanie
|
Dot.: Cera mieszana, pielęgnacja
Mam podobne problemy do Twoich i też szukałam różnych kosmetyków, które pomogłyby mi. Ostatnio musiałam nawet dość dobrze trafić, bo zauważyłam, że zmiany na twarzy są coraz mniejsze. Niestety pozostały jeszcze przebarwienia, ale korektor z podkładem z pudrem dają sobie radę świetnie.
Podam Ci to czego ja używam, bo mi zaczęło to nawet pomagać:
1. płyn micelarny - Eveline BopHyaluron $D 3 w 1 do cery suchej i wrażliwej (może służyć też jako tonik do twarzy, zresztą jak go stosuje to nie mam wrażenia takiej ściągniętej skóry)
2. co tydzień stosuje peeling z kawy na twarz i 3 razy w tygodniu maseczki Ziaji (oczyszczająca i nawilżająca). Bardzo dobrą maseczką jest Perfecta z gruszką, ale w ogóle jej dostać nie mogę w drogeriach. Ona świetnie wysuszała pryszcze na twarzy, ale trzeba było też co jakiś czas nawilżać skórę.
3. krem nawilżający na dzień Ziaja z białą herbatą (moją skórę na twarzy idealnie nawilża)
4. krem na noc do cery trądzikowej z krzemem (stosuję go zazwyczaj punktowo na krostki, bo silnie wysusza skórę, ale ważne jest to, że z krostkami daje sobie radę).
Równie ważną rzeczą jest zmiana diety, bo niestety to co jemy wpływa na wygląd skóry na twarzy. Słyszałam też, że dobra jest herbata z bratka, ale jakoś nie mogę się przemóc, żeby ją wypić. Moim zdaniem jest niedobra.
Cytat:
Napisane przez dynioo
Cześć dziewczyny.
Wiem, że było sporo takich tematów ale jednak mało mi pomogły.
Chcę w końcu zadbać o moją cerę jak należy.
- trądzik
- strefa T tłusta, mocno się świeci
- suche skórki występują
- wągry
- policzki raczej suche ale czasami i tłuste
Chcę zmatowić skórę twarzy lecz nie wiem który krem. Nie mam pieniędzy zbytnio aby wydać na jeden krem 20zł bo chce jeszcze maseczki jakieś wybrać do pielęgnacji i peeling. Najlepiej peeling i maseczka jakby były także tańsze i na dłużej wystarczło.
Krem wybrałam: OGÓREK&LIMONKA, BIELENDA Krem matująco - normalizujący przeciw błyszczeniu skóry, nie wiem czy dobry wybór to jest ale także wycyztałam o Uroda Kwiaty Polskie.
Na noc mam z Ziaji https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wa-wersja.html ale na dzień nie nadaję się w ogóle. Dlatego chcę coś na dzień żeby zmatowiło mi cerę.
Do złuszczania chcę kupic Ziaja PRO peeling z mikrogranulkami do cery tłustej i mieszanej BARDZO MOCNY , ponieważ nie mam zbyt mocnego trądziku i ran. No obecnie mam rany ale nie będę używała na nie póki nie pozbęde się ich.
Co poradzicie mi jeszcze? Toniku używam z ogórka zielonego z Ziaji także. A może znacie domowe sposoby na maseczki dla cery mieszanej ?
|
|
|
|