Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz. XXII
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-15, 20:43   #4330
gorgulek
Zakorzenienie

Dot.: Wrześnióweczki już rozpakowane,pora na październikową zmianę,mamy IX-X 2013, cz

Cytat:
Napisane przez dirtymagic85 Pokaż wiadomość
gratulacje dla Agniechy_17

a my mamy dylemat kiedy robić chrzściny, za późno się ogarnęliśmy, a chcę 27.10, tylko za dużo nam utrudnień wyszło po drodze i chyba przełożymy na 26.12...bo wypada chrzścić w listpadzie? jak to jest? to miesiąc "zmarłych", czy normalnie ludzie też chrzczą w tym miesiącu?

A z innej beczki...biorę głęboki oddech i prosze o kciuki, bo od dzis możemy się z Lilianką karmić wyłącznie cyckiem Wykończę dzis to co ściągnięte jeszcze w lodówce (raptem dwa karmienia, bo kryzysik dopadł), akurat bedzie etap przejściowy, zwłaszcza, że Lila miała dziś szczepienie i jest ciutke markotna, to nie będę jej tak od razu na głęboka wodę rzucac z tym jedzeniem Tylko lipka trochę, bo mi ubyło pokarmu na dniach, mam nadzieję, że sobie wyssie tyle ile trzeba, chociaż ostatnio jak na złość ma mniejszy coś apetyt i w połowie porcji mi przysypia, a co mówić przy cycku, jeszcze bardziej się ulula....

w związku z powyższym mam pytanie, czy dziecko zawsze jak jest niedojedzone obudzi się wcześniej, czy może przespać i tak taki mały głodek i ja o tym nie bedę wiedziała? Bo kolejny wyznacznik najadania się to przybieranie na wadze, no ale to z tydzień musi minąć chyba....będziem się testować w każdym razie Trzymajcie kciuki, bo w końcu po trzech miesiącach życia córci mogę zacząć normalnie ją karmić, a nie jechać na tym piep. laktatorze i oby mój kryzys laktacyjny mi tego nie odebrał jak mam na wyciągnięcie ręki!

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
śliczne skarby tak patrzę na Kinię i mi się od razu owieczka przypomniała
Ja ciągle mam banana na twarzy jak przypomnę sobie o tej owieczce

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
moje dziecko w ogole sprzedalo mi dzis najpiekniejszy komplement swiata kiedy ladowalam je do samochodu rano. z usmiechem na twarzy "mamo ale ty sobie swietnie dajesz rade z nami!"

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bardzo dziękujemy za słowa otuchy

Ogólnie to poprawa jest ogromna, mały już nie cierpi, rozpacza z powodu kłucia - jest ich kilka na dobę - i przyjmowania doustnie osłonówki. Jest teraz bardziej marudny, udręczony, jednak czuje, że ten szpital to nie jest nic fajnego.
Wcina mleko z piersi co 2 godziny.
Gdyby nie duża pomoc mojej mamy to bym nie wyrobiła, jestem zupełnie nieprzytomna Po powrocie do domu włączymy 1 butlę na dobę kiedy tż jest w domu, bo inaczej to ja długo nie pociągnę. Już zapomniałam jak to jest zasnąć na dłużej niż 1,5 godziny

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
dobra napisałam część i idę kąpać dziecia. premiera opisu przesunięta na jutro. Sorki, ale jest długo
Ale trzymasz w napięciu

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Taka serio zielona, aczkolwiek różne zieloności widziałam.
Ale najbardziej zielona była równie zielona, jak trawa...
A to mój robi takie zielono-żółte. Aż takiej zielonej nie było nigdy.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora