2013-10-16, 09:41
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
jestem, jestem.
Wczoraj juz nie miałam sily i było mi bardzo niedobrze po powrocie z USG wiec nie zaglądałam.
Z maluchem wszyko ok. ma ok 6 cm i wszystko na swoim miejscu. Leżał sobie wygodnie jedna rączka sobie machał a druga miał pod główką i relaksik 
Lekarz skupił sie na dokładnym badaniu serca, przepływów, płynie na karku, kącie twarzowym i podniebieniu. I wszysko jest w porządku bedzie zdrowy chłopczyk! Cieszymy sie bardzo.
Zwłaszcza ze jak czekliśmy to tnm lekarz został wywołany na konsultację do gabinetu obok, siedzieli tam chyba z 30 minut a potem lekraka która robiła badanie i mój lekarz wyszli z tymi rodzicami i mówili, że trzymaja kciuki i żeby nie płakać. A Ci rodzice w kiepskim stanie, ta mama to tak strasznie płakała....
żal że są takie sytuacje.
Aha i połówkowe mamy za free bo załapaliśmy sie na szkolenie dla lekarzy prowadzone przez tych specjalistów u ktróych byliśmy teraz na USG. Termin 6 grudnia.
No 250zł zostaje w kieszeni 
Cytat:
Napisane przez adamklip
Cześć dziewczyny!
Mogę dołączyć ? Wczoraj byłam u gina i 6 tydzień  To moja pierwsza ciąża u mnie wszystko ok brak nudności i wymiotów jedynie co piersi bola bardzo  Dostałam wczoraj skierowanie od lekarza na kilkanaście badań: toxoplasmosa, różyczka, HIV i inne. Wiecie może jak długo czeka się wyniki toxoplasmosy bo obiło mi się o uszy że aż tydzień czasu, czy to prawda?
|
Hej, witaj 
wszystko trzeba powtórzyć niestety. Mi np od ostatnich badan wyszło że miłam rożyczkę 
Cytat:
Napisane przez agaaga89
No właśnie, bo widzę, że sporo Mam, które już mają dzieci i są w temacie, czy w tej ciąży musicie powtarzać wszystkie badania typu grupa krwi, hiv, różyczka, antygeny itp.? Czy wystarczą wyniki z poprzedniej ciąży?
|
Wszystko trzeba powtórzyć
Tylko grupa krwi sie nie zmienia ale najlepiej wyrobić tzw krew karte i zawsze bedzie aktualna. Polega na pobraniu i oznaczeniu grupy krwi dwa razy w odstępie klinastu dni. Wydają taka plastikowa karte, gin mi ja kazał zawsze nosić przy sobie i oby nigdy sie nie przydała.
Cytat:
Napisane przez madelinem
Hej
zaglądam tak nieśmiało, bo póki co, to zrobiłam dwa testy i wyszły mi blade kreski. Jutro idę do gina na potwierdzenie.
OM miałam 6 września, a okresu nadal brak.
Mamy już córkę, Milenę, ma 2 latka i 8 miesięcy.
Trochę podczytywałam. Strasznie dużo piszecie  mam nadzieję, że uda mi się wbić.
Gratuluje wam wszystkim
Odezwę się po wizycie, jak potwierdzę, że to TO 
|
Gratuluję! i czekam na potwierdzenie 
Pallas Ril - w chwili obecnej Ty i Twój dzidziuś są najważnejsze. Kariera nie zająć. Zawsze mozna wrócić na czesc etatu po czasie jaki bedziesz chciała. Częśc etatu daje ci ochrone przed zwolnieneim pzez rok, a do tego nie tracisz kontaktu z zawodem i jestes też wiecej z dzieckiem.
Mama na pewni nie chciała sprawic Ci przykrości ale nie zawsze to co dla niej było dobre bedzie dobre dla Ciebie.
|
|
|