Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Kompletacja kosmetyków do pielęgnacji cery mieszanej
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-16, 10:23   #6
NecroKitty
Wtajemniczenie

Wink Dot.: Kompletacja kosmetyków do pielęgnacji cery mieszanej

Jeśli chodzi o żel do mycia twarzy to ja polecam również żele do higieny intymnej. Dawno temu, jeszcze za nastolatki poleciła mi je dermatolog i to był zdecydowanie przełom w mojej pielęgnacji. Często polecam je babeczkom z cerą mieszaną i również sobie chwalą Facelle z Rossmana kosztuje w promocji 4zł i standardowa wersja jest świetna.

Zgadzam się też z przedmówczyniami co do podkładu, nie powinnaś tak młodej buźki zapychać korektorami i ciężkimi podkładami. Dobrym rozwiązaniem jest podkład mineralny lub krem BB. Jeśli postawisz na odpowiednią dla swojej cery pielęgnacje, większe problemy typu błyszczenie i zaczerwienienia powinny się unormować i kamuflujący makijaż nie będzie Ci potrzebny

Nie zgodzę się tylko z opinią hope1989 co do pilingu. Peeling enzymatyczny używamy tylko przy cerze suchej, wrażliwej, naczynkowej. Od dobrze zrobionego peelingu nie popękają naczynka (nie trzemy skóry, tylko masujemy)! Dla cery mieszanej używamy peelingu drobnoziarnistego. Dla mnie najlepiej się sprawdza Bielenda z perełkami jojoba. Ogólnie linia profesjonalna (tych drogeryjnych nie sprawdzałam) jest bardzo fajna i tania.
NecroKitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując