Zakorzenienie
|
Dot.: Brzuch- jak beczka, nogi-kłody... Której dziś odejdą wody? Mamy XI-XII 2013r. c
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667
Witam się z Wami!!
Moja przyjaciółka właśnie rodzi!! Jej mała to Hania i jakoś się jej nie spieszy- tydzień po terminie... Mojej przyjaciółce wody odeszły 1 w nocy, ale brak skurczy , szyjka długa i zamknięta i na razie czekają. A ja się stresuję, jakbym to ja rodziła co najmniej
Trele, w PL są smoczki O+ z TT, jak mówi Dzidzia. W razie czego, wal śmiało to Ci kupimy i wyślemy pocztą jakimś ekspresem czy innym szybkim kanałem.
|
Ja też czekam na swoja przyjaciółkę jutro ma mieć decyzję czy na pewno cesarka czy może maluch jednak wstawił się w kanał.
Powinna juz niedługo miec malucha przy sobie 
Cytat:
Napisane przez peppermint patty
Po lebkach naprawde przelecialam wasze posty,szukajac malucha np.Dzastin,ale chyba malszkow narazie zadnych co?
A ja wczoraj. 18 pozegnalam sie cewnikem i zaczelam sie rusZac  jupi!raz,ze cukry wrocily do normy i 18 juz bez kroplowek,a dwa-to miala byc pierwsza "samodzielna" nocka Tymonkiem.polozna umowiona szla do domu,reszta wiedzialam,ze jest na zasadzie jak mam pytanie,ale lepiej zebym nie miala...no i o 19 zostalismy sami,wszystko fajnie,bo karmienie szlod od pierwszego przystawienia bardzo dobrze,ale zorientowalam sie,ze nawet nie podejrzalam jak mi go przewijali.no to zawolalam jakas babke i mowie,ze na nogach jestem moze z godZine,czy moze przewinac mi malego to ja sie przyjrze i dam juz spokoj,spojrzala na mnie jak na ufo,rach ciach przewinela i do mnie z tekstem,ze filozofii przy tym nie ma...no nie ma,teraz to wiem,ale poki sie tej pierwszej pieluchy nie zmieni to wiadomo.a noc-dojdziemy do wprawy  nie bylo najgorzej,maly raz tylko wlaczyl syrene na pol oddzialu,a poza tym to zlote dziecko
Czekam na sniadanie,bo kroplowy i wczorajszy kleik jakis mi sie juz znudzily,a apetyt wraca powoli
Aha...z plot i ploteczek-jestem na sali z 14letnia matka,generalnie Podlamana jestem towarzystwem,tatus na oko z 16-17,przychodza znajomi tes w tym wieku,a rozmowy...oslabiajace  co reczke maja,1350 waga,w inkubatorze,wiec ja jej nie widzialam.bidulka.a ta mamusia nie wiedziala,ze jest w gole w ciazy.mimo,ze nie mam tv to normalnie mam mtv na zywo i "nastoletnie ciaze","ciaze z zaskoczenia"
Dobrego dnia kochane,dziekuje jeszcze raz za wsparcie,juz jest zdecydowanie lepiej.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
Super że coraz lepiej sobie radzicie z Tymkiem 
Pozdrowienia dla WAS
A towarzystwo cóż..bez komenatrza
Cytat:
Napisane przez nasturcja7667
Pepper- super, że się poznajecie już z Tymkiem!! Zazdroszczę!!
Lineczka- sorry, ale jakoś nie wierzę, że w 5 minut można zbadać całego malucha. A on rzekomo sprawdził i budowę kośćca, kręgosłup, czaszkę, nerki, serce, pęcherz, móżdżek, żołądek, pępowinę. Wszystko pomierzył, pozaznaczał rzekomo. Taaaa... Miałam dwa specjalistyczne USG i oba trwały po prawie 50 minut. Na zwykłej wizycie USG trwa dwa-trzy razy dłużej niż to wczorajsze.
|
Lekarz robiący mi usg zrobił pomiary na połówkowym w jakieś 7 minut 
dobrze że idziesz do innego
Cytat:
Napisane przez ktosiula
Pepper jak się fajnie czyta takie dobre wieści od ciebie. Cieszę się ze wracasz do normalnej egzystencji. Dobrze ze poprosilas żeby ci pokazali jak przewinąć, nie ma się czego wstydzić, trzeba pytać.
Ryba niech maz podskoczy do smyka w silesii, tam napewno dostanie ten smoczek.
Dzidzia a ty jaki masz laktator?
Ktoś mi tu zrobił smaka na kakao, wstaje sobie zrobić 
W ogóle u mnie leje za oknem, to pierwszy jesienny, deszczowy dzień w tym roku. Tak ponuro jest :/
Zapomnialabym - witam się w rozpoczętym 35 tygodniu!!!
|
za tydzień
Cytat:
Napisane przez metkaa
czesc
nie nadrabiam dzis, napisze tylko jak po wizycie, no wiec lekarz mowi ze dziecko juz obrocone i napiera glowa a szyjka od lekow stwardniala, mam stopniowo odstawiac leki zeby potem nie bylo problemu ze nie bede mogla urodzic ( tak zle i tak niedobrze)
|

Cytat:
Napisane przez niunia32
chcielibyśmy skończyć w tym tygodniu. w sumie pewnie się trochę przeciągnie, bo jeszcze trzeba stare meble wynieść, łóżko jeszcze potrzebujemy i jakieś biurko i listwy. ale to już takie "drobnostki". no poza łóżkiem
|
E to takie pierdółki już 
Cytat:
Napisane przez zwariowane-serduszko
Witam, witam 
Już drugą noc spaliśmy w Naszym nowym mieszkanku  łoże mamy iście królewskie, oczywiście przechrzczone i przetestowane  . Póki co egzystujemy bez kuchni, naczynia myję w łazience, a obiadki jemy u mamusiek  da się żyć  Wszystko do kuchni kupione tyko stoi i czeka na wstawienie  Przede wszystkim muszę błagać naszego majstra żeby wstawił nam balat  bo jak już to będzie zrobione, to wszystko będzie gotowe na przyjście Leośka  Wczoraj w końcu skręciliśmy łóżeczko  .
Ja z kolei czuje się ostatnimi dniami beznadziejnie.. moja mama twierdzi, że w takim razie poród lada moment, ale ja myślę, że Leo grzecznie poczeka jeszcze chwilkę  Boli mnie kręgosłup i spojenie łonowe, chodzić nie mogę, tak boli  Skurczyki też łapią co jakiś czas, więc coś tam się dzieje
Teraz spadam nadrabiać, bo sporo tego jest
I GRATULACJE DLA ŚWIEŻO UPIECZONYCH MAMUSIEK!!  
Kurcze, kolejka się skraca, już prawie ja! 
|
|