Zadomowienie
|
Dot.: ha, ha, ha teraz w ciąży będę ja:) pogawędki mamusiowo-staraczkowe cz. VII
Witam.
Chciałam spytać gdzie Linka??? Szwęda się gdzieś?
Cytat:
Napisane przez elunka88
Powiem Ci, że jak nam się nie udawało to też sie bałam tych fajek - mój TŻ sporo pali.
No ale jedna faja była zdrowa 
|
dobre....
Cytat:
Napisane przez Agatau88
A ja nie wiem czy to az tak wpływa. Bez przesady, wiele facetow pali i pije. Mój pije normalnie kilakanascie na tydzień a czasem cos mocnego i to w ilościach do zabicia dla normalnego człowieka. Ale jakie ma wyniki nie wiemy.
|
To raczej nie są normalne porcje. Kilkanaście na tydzień to dużo, zastanawiałabym się czy to nie jest już alkoholizm. Norma jak dla mnie to 2-3 tygodniowo.
A alkohol bardzo negatywnie wpływa na plemniki, poczytaj sobie. Tym bardziej, że sama mówisz, młody nie jest więc i wiek nie jest tu atutem.
Cytat:
Napisane przez colorblue
|
Oddałam 3 razy. Przypominaj codziennie, bo inaczej to zapomnę.
Cytat:
Napisane przez monini2507
Isia a co Cię wzięła na takie szperanie po wątkach 
|
A wiesz szperam, bo wspominam, a chce sobie w książeczkę wpisać wagę i wielkość z poszczególnych tygodni. I tak młócę 2 część.
Cytat:
Napisane przez bazile
dzien doberek,
wlasnie popijam capuccino,zapraszam chetne do towarzystwa
Wczoraj radzilam sie mojej poloznej jak to jest z tym karmieniem piersia.Powiedziala,ze lepiej odstawic,bo to kosztuje kobiete duzo energii i tak samo dzidzie.Ogolnie jesli w pierwszej ciazy nie bylo problemow i tych straszniejszych rzeczy,to kobiety decyduja sie pozostac przy karmieniu.Czesto dziecko w granicach 4 miesiaca samo odrzuca,bo smak mleka sie zmienia.
Znalazlam tez tutaj taki watek i Dziewczyny pisza,ze karmily i czuly sie dobrze,ale wiekszosc z nich miala plamienia i porobily sie im krwiaki i nadal twierdzily,ze ok?? Jak dla mnie,to wlasnie moze przez karmienie.
Ja juz podjelam decyzje,ze w ciagu 2-3 tyg calkiem odstawiam Malego.I tak chcialam Go odstawic do roczku,czyli do grudnia.
Teraz karmie Go raz butla,raz piersia,tylko mam problem z nadmiarem w piersi.I smieszne jest to,bo musze poszukac info jak naturalnie zmniejszyc laktacje  zwykle jest na odwrot.
To co,kolejny dzien emocji
Spinka moze zatestuje i potwierdzi nasze przypuszczenia,a Dzastin moze jednak sie zdecyduje na porod 
|
Oooo, oooo capucino. Chcę , to jest myśl. To jest dobra myśl. Bardzo dobra.
A pokarm powinien Ci się sam zredukować. Boli jak przybiera ale nie ściągaj ani nie podawaj piersi do picia. Organizm sam musi podjąć decyzję że za dużo produkuje i zmniejszy ilość aż do całkowitego zaniku. Stopniowo zmniejszaj Szonusiowi karmienie piersią i powinno być dobrze.
Cytat:
Napisane przez kwitka13
Hejka baby
Dziś nastrój dużo lepszy pomimo gorszej pogody. Wczoraj dopadły mnie jakieś smuty, bo auto, bo piec, bo # bla, bla, bla.
Isia dwa bąble się zagnieździły, niestety na krótko (9tyg i 5tyg) i tu mogła zadziałać ureaplasma. Natomiast pozostałe 4 nie podjęły próby mimo b. dobrych parametrów życiowych (jakkolwiek to brzmi...). Nie wiadomo dlaczego. Teraz mam antybiotyk, który zwalcza zapalenie ale udaremnia próbę pozbycia się przez moje ciało tego, co te zapalenie wywołuje - zarodka. Zobaczymy czy to pomoże i czy to było przyczyną. Jeśli nie tzn, że przegrałam.
|
Aż musiałam oblukać w googlach co to za choroba. Robiłaś badania, że wiesz, że to masz? Pewnie robiłaś. Cholera. No nieciekawie, no.
Głowa mnie boli, mała spać nie chce, marudzi, okres mi się spóźnia....
Szybko tak ucieka czas, cenny czas
córeczka
|