2013-10-16, 12:40
|
#154
|
Zadomowienie
Zarejestrowany: 2010-10
Lokalizacja: Rzeszów/Edynburg
Wiadomości: 1 436
|
Dot.: ZAFIOLIOWANE ,martwe prosięta w sklepowej lodówce
Cytat:
Napisane przez sublime
Jak nie na ubój.. po co hodować świnie?
|
do szukania trufl pod ziemią, żeby burżuje miały co jeść. To taki suchar.
Współczesna hodowla ma charakter masowy, efektem tego jest nadmiar żarcia, które jest wywalane do śmieci. Za dużo tego wszystkiego. Zrobiono o tym film dokumentalny pt Taste the waste (Jedz ze śmieci brzmi polski tytuł). Cały świat nigdy nie będzie wegetariański, zawsze znajdzie się jakiś anemik, który musi dostarczyć organizmowi białko zwierzęce. Moim osobistym zdaniem mięsa jest zby wiele. Widzę to po restauracjach w ktorych sporadycznie się stołuję: nawet pierogi ruskie poleją mi skwarkami...
|
|
|