Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - 30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy!
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-16, 12:41   #1092
bambi1980
Zadomowienie

Dot.: 30 lat mamy i o pierwszą dzidzię się staramy!

Hej - ja tez w pracy - a dzisiaj za oknem piekna pogoda - az mnuie mierzi . Jak wyjde z pracy (ok 18.00) to slonce bedzie juz zachodzic..

Cytat:
Napisane przez slonko352 Pokaż wiadomość
ja to nie dlatego czekałam z tym dzieckiem na ślub, że jestem jakaś wierząca czy coś (z resztą my nawet nie braliśmy kościelnego), tylko myśli o dziecku zaczęły się jakoś rok przed ślubem, więc się wstrzymaliśmy. nie chciałam mieć brzucha na weselu, chciałam też móc sobie coś wypić po ślubie też chcieliśmy poczekać na koniec wakacji, żeby się jeszcze wyszaleć, a potem zrobiłam sobie kontrolnie cytologię i wyszła dupa, dysplazja szyjki macicy, kolejna cytologia, potem badania w szpitalu, potem zabieg, potem badania kontrolne, a między tym wszystkim czekanie, czekanie, czekanie i mega stres. + jeszcze dołujące myśli, że ta ciąża się coraz bardziej odsuwa. na szczęście przy pierwszej kontroli już wyszło wszystko ok i możemy działać, no więc tak od sierpnia działamy, ale na razie było tak na luzie, w tym miesiącu się bardziej staramy dopiero
testy owulacyjne mam, ale właśnie dopiero w tym miesiącu je robię, zobaczymy czy mi znajdą dni płodne.
co do tych imion to podobają nam się Zuzia, Julia, ale to mega oklepane. dla chłopaka Bartek, myślałam, ze to nie jest popularne imię, ale okazuje się, że też dużo tych Bartków, więc na razie nic nie wiemy ja to w ogóle całe życie myślałam, że moja córeczka to będzie Natalia, od dziecka mi się to imię podobało. no i jak na złość teraz mi się odwidziało, a to dlatego, ze nie ma żadnego fajnego zdrobnienia, czy skrótu - nie podoba mi się Natka, Nata, Nati itd. ciężka sprawa będzie z tym imieniem
My tez mielismy slub cywilny - mimo ze oboje chodzimy do kosciola. Ale moj Tz jest po rozwodzie wiec musialam to wszystko tak ladnie zorganizowac zeby miec piekny slub mimo wszystko. I udalo sie wszystko rewelacyjnie . Pochwale sie filmikiem:
http://www.youtube.com/watch?v=vfNp-bzwjlA
U nas to jest tak – ze ja wlasciwie dziecko chcialam od zawsze – ale moj maz najpierw nie. Dla mnie z kolei brak dzieci nie wchodzil w gre. On juz ma corke z pierwszego malzenstwa (22 letnia) i mu sie odechcialo dzieci po tym razie. Ja jestem przekonana, ze gdybym ja teraz oswiadczyla ze ja tak wlasciwie to nie chce dzieci – to dla niego tez byloby ok –bo twierdzi, ze tak jak jest – jest pieknie. Ja nie mam watpliwosci, ze kiedy jednak bedziemy mieli dzidziusia bedzie cudownym tata – a ja mama. Ja mam tyle pomyslow na zabawy, piosenki do nauczenia, bajki do opowiedzenia! Boje sie tylko ze koniec koncow bede zmuszona zostawic dziecko w zlobku i tyle z bede miala z tej pociechy.
Zuzia i Julia to rzeczywiscie teraz sa w modzie, ale tez inne: Zosia, Maja i Lena. Dla chlopcow Bartek – to nie wiem – znam tylko jednego maluszka. Mi sie tez podobaja takie staromodne imiona typu Franciszek, Stanislaw. Tak czasem mam, ze slyszac pewne imie mam przed oczyma jakis typ urody. Np Alicja dla mnie musi miec smukla twarzyczke, delikatne rysy i proste dlugie wlosy, Julia to koniecznie musi byc blondynka a Zosia rumiana wesola z kucykami. Tak samo jak Kacperek jest w moim wyobrazeniu pucolowaty a np. Gabriel to przystojniak. Moze fajne by bylo poczekac co sie urodzi a potem “dopasowac” imie

Edytowane przez bambi1980
Czas edycji: 2013-10-16 o 12:43
bambi1980 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując