Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Porada w sprawie wyboru odżywki i szamponu
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-16, 12:55   #1
Kwasny Pomidor
Przyczajenie

Porada w sprawie wyboru odżywki i szamponu

Witam wszystkich, jestem nowym użytkownikiem tego forum i mam nadzieję, że się będziemy dobrze dogadywać , tak więc słowem wstępu wypada się przedstawić - Jestem facetem, nazywam się Rafał i mam 16 lat, ale przejdzmy do rzeczy, ponieważ piszę do was w konkretnej sprawie.
Otóż, mam włosy takie powiedziałbym półdługie (długości mniej więcej do końca twarzy) i są one sztywne - ciężko się układają i rozczesują (szczególnie rano po wstaniu lub gdy się rozwieją na wietrze) oraz od kilku (2-3) miesięcy zauważyłem, że zaczęły wpadać i to w przerażających mnie ilościach (podczas mycia głowy wyciągam dosłownie garści włosów za każdym przejechaniem ręką po głowie). Od około 3 tygodni jem skrzyp z innymi witaminami w tabletkach i 2-3 razy w tygodniu stosuję preparat ziołowy Pokrzepol z apteki (do wcierania w skórę głowy).

I tu pojawia się moje pytanie, czy osoby obeznane w kosmetykach (ja się niestety na tym nie znam) mogłyby mi polecić odżywkę do włosów, która sprawiłaby, żeby były bardziej miękkie oraz szampon, który wzmacnia cebulki włosów, czy coś w tym stylu (żeby mniej ich wypadało). Czytałem w innych tematach, że bardzo pomocne jest picie pokrzywy i zastanawiam się, czy by tego nie spróbować, co o tym myślicie?

Z góry dzięki za odpowiedzi i przepraszam, za ewentualne błędy.
Kwasny Pomidor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując