Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-16, 12:55   #4455
Aldrin
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo- czerwcowe 2014 :-)

Cytat:
Napisane przez monita01 Pokaż wiadomość
Ja wiem, ze sa rozne przypadki, i nie popieram tego, ze panstwo zezwala na pracowanie na smieciowych umowach i byle jakich warunkach.... ale nie popieram tez cwaniactwa. W moim otoczeniu postepuja jednak tak ludzie, ktorym sie zwyczajnie nie chce i kalkuluja czy bardziej sie im oplaci popracowac czy dostac "zasilek". Widzialam tez takich, ktorzy sie rozwodza tylko po to, aby dostac status samotnego rodzica i moc dziecko poslac do zlobka, przedszkola, dostac zapomoge. Uczciwi na tym traca, bo oni do przedszkola panstwowego sie nie dostana. Ja nie mowie, ze panstwo jest fair, bo nie jest, ale ludzie tez nie i to takie bledne kolo... W takich warunkach nigdy nie bedzie dobrze.

Jest tez duzo matek, ktore ida na L4 jak tylko zajda w ciaze, mimo tego, ze czuja sie dobrze i nie ma zadnych przeciwskazan. Tego tez nie popieram. Przepraszam jezeli kogos tym uraze, ale takie jest moje zdanie.
no i pewnie tym ludziom, żyje sie dużo lepiej niż nie jednej z nas. My tego nie zmienimy, bo aby cokolwiek z tym zrobić potrzeba by wieeeelu lat i koniecznie zmiany od samej góry władzy, więc niestety aby cokolwiek w tym kraju mieć to trzeba kombinować i mając do wyboru, że dostane te kilka stów miesięcznie na L4 i macierzyńskim a nie mieć nic to pewnie bym skorzystała, bo przykro mi ale dziecko za coś musi żyć i nasza uczciwość ani nas ani dziecka nie wykarmi