2013-10-16, 16:51
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Cytat:
Napisane przez Demeter
Prawda jest też taka, że ja perfekcyjną panią domu nie jestem. Jak mieszkaliśmy w Krakowie mieliśmy podobne podjeście do sprzątania. Teraz nagle mu się zmieniło 
|
to moze on zostanie perfekcyjnym panem domu (co kolwiek to znaczy.....) 
Cytat:
Napisane przez despa
przeczytałam bzykanko i se myślę sprytniem sprytnie- mały spi a oni baraszkują....
|

Cytat:
Napisane przez Demeter
Dziękuję 
Właśnie od tej przeprowadzki cięzko mi znaleźć chwilę dla siebie. Jak byliśmy w Krakowie TŻ nie pracował, więc jakoś razem opiekowalismy się małym. Od czasu przeprowadzki chodzi do pracy i jak np, ostatnio pilnował małego bo chciałam jechać do sklepu kupic sobie jakiegos ciucha to dzwonił i mówił, żebym się streszczała i szybko przyjeżdzała :/ ech. Niby żartował, niby serio cięzko go wyczuć.
A mi cięzko bo non stop z małym siedzę, cieżko sie gdzieś wyrwać samej. Kiedys tez czlowiek znalazł czas na słuchanie muzyki, wyjscie na kolację z TŻ a teraz cieeeżko... Niby mamy tu dziadków, ale już odkąd się przeprowadzilismy często malego zostawialiśmy (jak trzeba bylo cos na slub załatwić, jechac na wieksze zakupy, itp.) i nie chce ich już nadwyrężać 
|
ja mam inne podejscie bo sie przyzwyczailam i tez troche mam z wyboru -wiedzialam- decydujac sie na tyle dzieci -co mnie czeka ,wiec zaskoczenia nie bylo i jakis oczekiwan.....ale wiem o czym mowisz .... ja w ogole malego nie mam komu zostawic oprocz raz a jakis czas tzowi .nawet do frzyzjera z dziecmi ide ....
Cytat:
Napisane przez Demeter
A właśnie jak jestesmy w temacie zimy i zakupów: na zimę to trzeba by chyba kupić śpiwór do wózka ?
I tak w ogole to wyciągnełam spacerówka wczoraj i czy Wy też macie zapięcia (pasy) w niej? Troche lipa, będe go odpinać i zapinać co po chwilę ale rozumiem, że jak dziecko większe to bedzie mi się dużo ruszać (jak będzie już siedzieć).
DObra - nieaktualne pytanie, wlasnie szukam na allegro, są śpiworki z otworami na pasy.
|
Cytat:
Napisane przez pani22ka
|

Cytat:
Napisane przez maria28
Całe wieki nie jadłam szczawiowej, ślinka mi cieknie.
|
ja nigdy
a co do tztow jak juz temat poruszony - moj tz kazdy weekend sierpnia i kawalek wrzesnia oraz raz w pazdzierniku jezdzil na nocki na ryby - w piatek wyjezdzal w niedziele wieczorem wracal .
po pracy albo po treningu z kuba, idzie co dzien na silownie . dla niego to mus . teraz postanowil dodatkowo biegac .
do glowy mu nie przyjdzie marwic sie co z dziecmi , czy moze itp .....
a ja bym chciala pocwiczyc choc troszke a nie mam jak ... (kosztem dziecka nie chce )
|