Wizaz.pl - Podgląd pojedynczej wiadomości - Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.
Podgląd pojedynczej wiadomości
Stary 2013-10-16, 16:51   #3060
nestelle
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.3.

Cytat:
Napisane przez Demeter Pokaż wiadomość
Prawda jest też taka, że ja perfekcyjną panią domu nie jestem. Jak mieszkaliśmy w Krakowie mieliśmy podobne podjeście do sprzątania. Teraz nagle mu się zmieniło
to moze on zostanie perfekcyjnym panem domu (co kolwiek to znaczy.....)
Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
przeczytałam bzykanko i se myślę sprytniem sprytnie- mały spi a oni baraszkują....

Cytat:
Dziękuję
Właśnie od tej przeprowadzki cięzko mi znaleźć chwilę dla siebie. Jak byliśmy w Krakowie TŻ nie pracował, więc jakoś razem opiekowalismy się małym. Od czasu przeprowadzki chodzi do pracy i jak np, ostatnio pilnował małego bo chciałam jechać do sklepu kupic sobie jakiegos ciucha to dzwonił i mówił, żebym się streszczała i szybko przyjeżdzała :/ ech. Niby żartował, niby serio cięzko go wyczuć.
A mi cięzko bo non stop z małym siedzę, cieżko sie gdzieś wyrwać samej. Kiedys tez czlowiek znalazł czas na słuchanie muzyki, wyjscie na kolację z TŻ a teraz cieeeżko... Niby mamy tu dziadków, ale już odkąd się przeprowadzilismy często malego zostawialiśmy (jak trzeba bylo cos na slub załatwić, jechac na wieksze zakupy, itp.) i nie chce ich już nadwyrężać
ja mam inne podejscie bo sie przyzwyczailam i tez troche mam z wyboru -wiedzialam- decydujac sie na tyle dzieci -co mnie czeka ,wiec zaskoczenia nie bylo i jakis oczekiwan.....ale wiem o czym mowisz .... ja w ogole malego nie mam komu zostawic oprocz raz a jakis czas tzowi .nawet do frzyzjera z dziecmi ide ....
Cytat:
A właśnie jak jestesmy w temacie zimy i zakupów: na zimę to trzeba by chyba kupić śpiwór do wózka ?
I tak w ogole to wyciągnełam spacerówka wczoraj i czy Wy też macie zapięcia (pasy) w niej? Troche lipa, będe go odpinać i zapinać co po chwilę ale rozumiem, że jak dziecko większe to bedzie mi się dużo ruszać (jak będzie już siedzieć).

DObra - nieaktualne pytanie, wlasnie szukam na allegro, są śpiworki z otworami na pasy.

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
wczoraj znajomi się zapowiedzieli na mecz. więc robiłam zapiekanki, chciałam szybko ogaranąć. on twardo, że będzie też coś robił. mówię, że będzie dobrze jak się Młodym zajmie... będzie odkurzał. oooookkkkeeeejjjj wsadził T. do kojca i się zaczęło. nasz syn ma skalę wrzasku niesłychaną po jednym pomieszczeniu przyznał mi rację

Cytat:
Napisane przez maria28 Pokaż wiadomość
Całe wieki nie jadłam szczawiowej, ślinka mi cieknie.
ja nigdy

a co do tztow jak juz temat poruszony - moj tz kazdy weekend sierpnia i kawalek wrzesnia oraz raz w pazdzierniku jezdzil na nocki na ryby - w piatek wyjezdzal w niedziele wieczorem wracal .
po pracy albo po treningu z kuba, idzie co dzien na silownie . dla niego to mus . teraz postanowil dodatkowo biegac .
do glowy mu nie przyjdzie marwic sie co z dziecmi , czy moze itp .....
a ja bym chciala pocwiczyc choc troszke a nie mam jak ... (kosztem dziecka nie chce )