2013-10-16, 19:26
|
|
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Psychiatra- cz 3
Cytat:
Napisane przez CzasKomety
Zależy co kto uważa za drogie. I jaka dawka. Wygoglowałam na dozie. 28 sztuk, 10 mg, 100% --> 119 zł.
|
Lek jest nierefundowany, a jego koszt w średniej cenowo aptece to 19, 90 zł.
Lek jest płatny 100 % i koszt jego w aptece. Mówię o 5 mg.
Można sprawdzić cenę w aptece internetowej.
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------
Cytat:
Napisane przez fankapsychiatrii
Juli_Juli
Brałam karbamazepinę (Tegretol CR) i też byłam po niej mocno senna i ociężała, olanzapiny i aripiprazolu nie brałam; niestety sa dla mnie za drogie (nie należy mi sie refundacja). Aripiprazol jest aktywizujący i chętnie bym go brała 
Właśnie byłam ciekawa jak to wypada gdy bierzesz Abilify który aktywizuje i karbamazepine oraz olanzapinę, które większość pacjentów uspakajają i powodują senność.
Przez jakiś czas brałam karbamazepinę z sertralina i kwasem walproinowym i byłam senna, zmeczona (także tym,że spałam po 3 godziny na dobę) -
z tego powodu dostałam flupentixol który jest w zasadzie jedynym aktywizującym neuroleptykiem z tych starych i tanich i po nim sytuacja się wyraźnie poprawiła.
To może być tez kwestia dawek - może Tobie by sie poprawiło po zwiększeniu dawki aripiprazolu albo zmniejszeniu tych co powodują senność.
|
Fanko, jeśli mogę jakoś pomóc, to Ranofren 5 mg kosztuje okolo 15-19 zł. To jest olanzapina. Lek ten nie jest refundowany.
Czas edycji: 2013-10-16 o 19:19
|
|
|