2013-10-17, 00:31
|
|
Konto usunięte
|
Dot.: choroby zakaźne a oddawanie krwi
Cytat:
Napisane przez usmiechnietaa
Dobry wieczór! Wraz z partnerem myślimy nad rozpoczęciem współżycia bez prezerwatyw. Ja biorę tabletki. Boję się jednak o wszelkie choroby, którymi mogę się zarazić przez uprawienie seksu. Chłopak poinformował mnie, że mam się nie martwić, ponieważ regularnie oddaje krew na Krwiodawstwie, i tam przeprowadzają test na tego typu choroby. I tu moje pytanie, czy faktycznie na podstawie tej informacji mogę być pewna, że mój partner jest zdrowy i czy mogę wykluczyć wszelkiego rodzaju choróbska, czy jednak podczas oddawania krwi nie wykrywa się tego typu chorób? A i jeszcze dopowiem, że ja sama byłam szczepiona na raka szyjki macicy, czy to może ustrzec mnie przed chorobą?
|
Na stacji krwiodawstwa na pewno badają na HIV i zapalenia wątroby oraz odczyny kiłowe, czy na pozostałe choroby zakaźne - nie wiem, na stronie internetowej wymienione są wyłącznie te choroby, a nie są to jedyne paskudztwa, jakie można w czasie seksu złapać. Jak masz wątpliwości to po prostu zagoń go na te badania, które Cię interesują i tyle.
|
|
|