2013-10-17, 15:28
|
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
Cytat:
Napisane przez "niusia"
Lniana farmona z lini Herbal Care, mogę jej nakładac naprawdę dużo i nigdy mi nie zaszkodziła, a np. naturia potrafiła robić strączki.  protein ma malutko. Działa na tyle dobrze, że potrafiła momentalnie całkowicie zniwelować spuszenie po ziołowej płukance.
Co do odzywki b/s masz na myśli spray glisskura? Rzeczywiście jest dość ciężki, nawet na moich włosach których nic nie obciaza musze z nim uważać ( w nadmiarze potrafi zmatowić włosy tak jak np. olejek solo nakładany na suche włosy po myciu), więc może po prostu nie nadaje się do cieńszych delikatniejszych włosów.  Zdecydowanie jest to najlepsza odzywka b/s z całej serii glisskur i rzeczywiście działa jak trzeba.
Myślę o wyrównaniu kolorów basmą z eld. Chodzi mi nie o farbowanie, ale o stonowanie koloru do trochę ciemniejszego na całej długości. Podobno na ciemnych brązowych włosach uzyskuje się taki właśnie efekt. Dodatkowo przydałoby mi się zwiększyć ich objętość,
bo trochę ich straciłam. Macie jakieś doświadczenia z firmą eld?
|
Mam tą lnianą Ale o tej bs mówiłam o Creation's Garden, ale nie pamiętałam nazwy a nie chciało mi się wstać i zobaczyć Glisskura nie miałam. Możesz napisać pełną nazwę, albo dać link do KWC?
Obkupiłam się w maskę i odżywki Syoss repair - balsam, nivea intense reapir, timotei jericho rose lśniący blask i Seri winogrono i hibiskus Masek mam już tyle, że nie wiem co z nimi zrobić, ale nie mogłam się powstrzymać 
Jednak, zauważyłam ostatnio, że odżywki które mi służą (m.in. nivea, syoss) mają keratyne, ale jak kiedyś kupiłam keratyne to wcale mi się nie spodobała A próbowałam ją dodawać do różnych odżywek ds i bs oraz masek.
|
|
|