2013-10-17, 19:48
|
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ćwiczenia i tycie pomocy co robić
Cytat:
Napisane przez cacajuate
Jak przejsc transplantacje serca bez nacinania tkanek? JA TAK KCEM! O! To jest takie samo pytanie. Zaden szanujacy sie dietetyk nie powinien podpisac sie pod takim primadebilizmem jak dieta bez cwiczen. BMI 28 spokojnie pozwala cwiczyc, jak ktos jest za leniwy na cwiczenia, to nich hoduje dalej gruby zad, a nie sie bawi w diety. Chudnac trzeba zdrowo, chudniecie TYLKO dieta zdowe nie jest wiec dietetyk NIE powinien w takim niezdrowym czynie pomagac  . Sama jestem hobbystycznie trenero-dietetykiem, tzn mam naprawde sporo o tym wiedze i czasem cos doradzam znajomym, ale nikomu nie doradzam, jak nie cwiczy, bo tylko spowolni metabolizm dieta. To juz lepiej zostac przy tych nadprogramowych kg
|
Oczywiście że można zdrowo schudnąć bez ćwiczeń, wyliczając swoje zapotrzebowanie, ilość B, W, T, i "obcinając" niewielką ilość kalorii.
Są osoby ze znaczną nadwagą, wyższą niż bmi 28 i one muszą od czegoś zacząć. Osoby które ledwo chodzą po mieszkaniu, a chcą coś zrobić ze swoim życiem, mogą zacząć od diety, schudnąć w zdrowy sposób kilka kg, a później włączyć w to aktywność fizyczną, chociażby delikatną na początek - dłuższe spacery, marszobiegi itp.
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------
Cytat:
Napisane przez Megiddo
Czy dziś zestaw posiłków był ok?
|
Moim zdaniem ok. Ewentualnie mogłabyś "przerzucić" trochę więcej kalorii do pierwszego śniadania.
|
|
|