2013-10-17, 23:01
|
|
|
Zadomowienie
|
Dot.: My akcyzę przechytrzymy, wódkę weselną wnet kupimy! PM'14 cz. 20
Cytat:
Napisane przez Atomoowka
Kurde ja to się ciagle waham czy wziąć t florystkę, serio mam mega ochotę zrobic sama wystrój (...) A Wy jak robicie?
|
Też o tym myślałam, ale doszłam do wniosku, że zamiast dekoracji z ciętych kwiatów postawię na stołach dekoracje z doniczkowych storczyków. Mam na myśli coś takiego - banalne do zrobienia, a po wszystkim mogę zabrać kwiat do domu i probować go odratować 

Cytat:
Napisane przez KaMilka4891
no tez mam paru znajomych, którzy na myśl o krupniku dostają mdłości, ale nie każdemu dogodzisz  :
|
U nas chyba nikt na Krupnik nie narzeka - przynajmniej byliśmy na weselu, na którym był, i nikt nie zgłaszał sprzeciwu Na razie zastanawiamy się nad nim albo nad białą żubrówką. W zamrażarce na degustację czeka jeszcze Wyborowa i Absolwent (serio - od razu po podpisaniu umowy z salą K. poleciał do sklepu i kupił kilka małych wódek. To jedyna jak do tej pory rzecz z planowania wesela, co do której wykazuje sporą inicjatywę i nie mówi: 'ale jeszcze tyyyle czasu mamy!')
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa
Ja chciałam hortensje, ale trochę drogo wyjdzie, za jedną kompozycję ok.40zł. chcieli, a trochę ich potrzeba.
|
Moim zdaniem to nie tak wiele. Policzyłam, że na mojej sali potrzeba 4-5 kompozycji na stoły (nie wiem jeszcze, jak posadzimy gości). Jedyna dekoratorka w moim mieście za dekorację sali (bukiety z tanich ciętych kwiatów typu margaretki, łuk ze sztucznego bluszczu i róż za PM) i kościoła (duży bukiet na główny ołtarz - jedyny wypasiony i dwa na ołtarze boczne - takie same, jak na sali, wypożyczenie kokard z tiulu na połowę ławek i drugiego egzemplarza sztucznego łuku) życzy sobie.... ponad 1000 zł nawet nie wiem, ile dokładnie ponad, bo koleżanka nie chciała się przyznać.
Cytat:
Napisane przez pysia1987
w zał zdjęcia fryzur które mi się podobaja i chyba na jedna z nich sie zdecyduje bo nie dla mnie jakies wymyślne upiecia są 
|
Bardzo fajne! Ja najprawdopodobniej też będę mieć coś takiego - co prawda bardzo podobają mi się różne upięcia z warkoczykiem, ale na 75% nie da się czegoś takiego z moich włosów wyczarować. A takiego prostego koczka chyba nie da się źle zrobić
|
|
|